https://www.databadge.net/vsk2016/reg/?link=5be6eb2c021191a1b72e&lan=NL

VSK Awards – stem op ons!

VSK Awards 2018

HP-S

Green Energy Smartboiler

Spider Safety

Slimme Itho Daalderop noviteiten op VSK 2018

Slimme Itho Daalderop noviteiten op VSK 2018

Itho Daalderop presenteert op VSK 2018 haar laatste innovaties op het gebied van energiezuinige, comfortabele en gezonde binnenklimaatsystemen. De belangrijkste zijn de HP-S en WPU 5G warmtepompen, de Smartboiler, de CAS 3 Connect dakventilator en Spider Safety. Het Itho Daalderop Spider-klimaatsysteem en de Green Energy Smartboiler zijn genomineerd voor de VSK Awards 2018 in de categorie Digitaal & Slim.

De nadruk ligt steeds meer op slimme, zelflerende producten en systemen voor nog meer comfort, efficiëntie, energiebesparing en rendement. Monitoring en bediening op afstand via een app spelen daarbij een steeds grotere rol.

Warmtepompen HP-S en WPU 5G
De vijfde generatie water/water warmtepomp WPU 5G is de energiezuinigste in de markt. De WPU 5G-serie onderscheidt zich met schoon water als bron, een 2-in-1 condensorprincipe, standaard een gelijkstroompomp en een uiterst geïsoleerd voorraadvat dat samen met de warmtepomp in een compacte kast wordt toegepast. Vergeleken met conventionele water/water warmtepompen zijn de rendementen op ruimteverwarming 12% en op tapwaterbereiding 25% hoger.

De HP-S is een compleet concept voor duurzaam verwarmen én koelen en bereiden van warm tapwater. De HP-S bestaat uit een binnen- en buitendeel. De warmtepomp presteert het beste met een lagetemperatuurverwarmingssysteem (LTV), zoals vloerverwarming. Beide pompen kunnen bestuurd worden met afstandsbediening en de Spider App voor de slimme thermostaat. De HP-S is uitermate geschikt om zelfstandig te verwarmen, het warm tapwater te bereiden en te koelen. Er kan een keuze gemaakt worden uit all electric of een hybride opstelling.

(Green Energy) Smartboiler
De zelflerende (Green Energy) Smartboiler kan naar behoefte opwarmen. De boiler leert op basis van het verbruikspatroon van de eindgebruiker en past het opwarmen daaropaan. Dit is veel energiezuiniger, omdat het verwarmen wordt uitgesteld en hierdoor minder warmte en energie verloren gaat. Door de lagere watertemperatuur worden stilstandsverliezen geminimaliseerd. Deze besparing kan oplopen tot 10% per jaar bij de normale Smartboiler en tot 12% bij een Green Energy Smartboiler met app functionaliteit.

De Green Energy Smartboiler is een slimme elektrische tapwaterboiler die zelflerend is en zijn opwarming aanpast aan het gedrag van de gebruiker. Dat bespaart tot wel 12% energie in vergelijking met een normale elektrische boiler. De overcapaciteit aan duurzame energie op het net wordt gebruikt om tussentijds te verwarmen. Het verbruik is te monitoren met de Smartboiler App, waarmee ook een aantal functionaliteiten bediend kunnen worden. Volgens de jury een vernuftige vernieuwing van de klassieke boiler, met een slimme kijk op nieuwe techniek en gebruikersgedrag en een innovatief antwoord op de vraag naar opslag voor primaire reserves.

CAS 3 Connect dakventilator
De Itho Daalderop CAS 3 Connect is de eerste dakventilator die rechtstreeks met de cloud verbonden kan worden. Hierdoor wordt hij op efficiënte wijze door slechts één persoon ingeregeld en inbedrijf gesteld. De CAS 3 Connect kan op afstand gecontroleerd en gemonitord worden en op afstand uitgezet worden bij calamiteiten. De installateur kan direct de meting uitlezen en de instellingen aanpassen en hij krijgt pro-actief storings- en servicemeldingen. Ook kan de locatie vastgelegd worden zodat men weet welke dakventilatoren op een dak geserviced moet worden. Via Google Maps wordt de installateur dan gemakkelijk naar de juiste dakventilator geleid. Bij de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan het een op een kunnen vervangen van ventilatoren. Zo is bijvoorbeeld de voetmaat hetzelfde als bestaande dakventilatoren.

Spider Safety
De slimme Spider-klimaatthermostaat stuurt ook de ventilatie, tapwater en elektrische apparatuur aan. Recent kwamen daar een aantal Safety-sensoren voor een optimale veiligheid bij. Ook op het gebied van sturing en monitoring is het systeem doorontwikkeld. Prestaties worden op parameters gestuurd. De fabrikant, gebruiker en installateur hebben allemaal een eigen platform om storingsmeldingen en onderhoud bij te houden. Volgens de jury een mooi voorbeeld van de volgende fase van slimme regeltechniek: sturen op prestatie.

VSK Awards
De VSK Awards worden 6 februari uitgereikt tijdens de installatievakbeurs VSK en zijn erkenningen voor innovaties en initiatieven in de installatiebranche. In totaal zijn er twaalf nominaties in vier categorieën genomineerd. Tot 3 februari kan er door het publiek gestemd worden voor de publieksprijs via www.vsk.nl/nl-NL/Bezoeker/VSK-Awards/VSK-Awards-stemformulier.aspx.

Itho Daalderop is te vinden op stand 8.E055. VSK, de belangrijkste vakbeurs voor de installatiebranche, vindt plaats van 6 tot en met 9 februari 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Meer info op www.vsk.nl. Wil je een gratis toegangskaart? Klik dan op de speciale button op deze pagina.

< terug naar nieuwsoverzicht