spIDer slimme thermostaat

Wat is de Spider Klimaatthermostaat?

Wat is de Spider Klimaatthermostaat

De Spider is een slimme klimaatthermostaat voor een gezonde en comfortabele woning en inzicht in uw energieverbruik.

Als een spin in het web regelt u met deze slimme thermostaat op afstand uw ventilatie, verwarming, tapwater en elektrische apparaten. Waar en wanneer u maar wilt. Ook buiten de deur, met de speciale app op uw smartphone of tablet. U heeft op elk gewenst moment inzicht in uw energieverbruik, zodat u precies weet hoeveel u verbruikt en hoeveel dat kost - en wat u aan energiekosten kunt besparen. Zo verliest u nooit de controle. Omdat u altijd nog zelf bepaalt wat comfortabel is. De rest regelt Spider.

spIDer slimme thermostaatEén slimme thermostaat voor ventilatie, verwarming, tapwater en elektrische apparaten

 • Bediening op afstand – altijd en overal, ook buiten de deur met app op smartphone of tablet
 • Altijd inzicht in en controle over verbruik en comfort
 • CO2-indicatie in woning (in combinatie met een Itho Daalderop ventilatiesysteem)
 • Regelen van de verwarming in aparte zones (kamers)
 • Energieleverancier onafhankelijk
 • Geen abonnement of vast contract nodig
 • Privacy: Itho Daalderop zal beschikbare data niet voor commerciële doeleinden gebruiken of laten gebruiken (zie privacy voorwaarden).
 • Regelen van koeling (in combinatie met Itho Daalderop HP Cool Cube)
 • Aansturen en monitoren van het energieverbruik van elektrische apparaten

Het Spider klimaatsysteem bestaat uit de volgende onderdelen:

De Spider Klimaatthermostaat

Met de slimme klimaatthermostaat heeft u één thermostaat voor de bediening van zowel ventilatie als verwarming. Het unieke van Spider is dat u ook uw Itho Daalderop ventilatiesysteem kunt regelen met zowel uw slimme thermostaat als via een klokprogramma; of op afstand, middels uw smartphone. Hiermee voorkomt u onnodig energieverbruik en verlaagt u de energiekosten van uw ventilatiesysteem en kunt u eenvoudig de ventilatie hoger zetten indien dit gewenst is. Als op de ventilatie unit een CO2-sensor is aangesloten kunt u op uw slimme thermostaat de luchtkwaliteit uitlezen en eventueel de ventilatie hoger of lager zetten. Zo kunt u met de slimme Spider Klimaatthermostaat niet alleen veel geld besparen, maar werkt u tevens aan de gezondheid van uzelf en uw kinderen. Bekijk hier wat de Spider allemaal kan.

De Spider Gateway

spIDer GatewayspIDer Gateway

De Spider Gateway verzorgt de bediening op afstand altijd en overal, ook buiten de deur met de app op smartphone of tablet. De Gateway wordt in de woning met een kabel aan uw router gekoppeld en communiceert vervolgens draadloos met de slimme klimaatthermostaat. Daarnaast communiceert de Gateway draadloos met de Powerplugs en met de Spider App en Spider Web.

 • Functioneert met iedere internetmodem en –provider
 • Simpele en betrouwbare plug-in internetverbinding
 • Eenvoudige bediening via Spider App en Spider Web
 • Communiceert draadloos met alle Spider-componenten

Spider Powerplug(s)

Een Powerplug is een slimme stekker die tussen een stopcontact en een elektrisch apparaat geplaatst wordt. De Powerplug zorgt er op die manier voor dat apparaten op afstand aan- en uitgezet kunnen worden. Dat kan handmatig via de Spider App maar ook met het instelbare klokprogramma via Spider Web. De Powerplug communiceert draadloos met de Gateway. Voor de stekker zijn er nog veel meer slimme toepassingen mogelijk, die zorgen voor efficiënt gebruik en minimaal energieverbruik. Het uitschakelen van apparaten levert, zeker wanneer u langer van huis bent, een aanzienlijke besparing op uw energiekosten. Het energieverbruik van aangesloten apparaten is in te zien op Spider Web.

 • Maakt draadloze communicatie mogelijk met elektrische apparaten
 • Zorgt voor efficiënt gebruik en minimaal energieverbruik
 • Meet energieverbruik apparaat voor energiemonitoring
 • Slimme standby uitschakelfunctie
 • Tot 50 Powerplugs in één systeem mogelijk

Powermodules

De Powermodule is een DIN Rail oplossing die in de woninginstallatie geplaatst kan worden. Er zijn twee varianten van de Powermodule. De Powermodule PV, om energie-opwekking van zonne-panelen te meten. De Powermodule SLM 1000 kan gebruikt worden om complete groepen te meten en te schakelen. Bijvoorbeeld voor uw tuinverlichting of laadpaal. Powermodules communiceren draadloos met de Gateway (Spider Connect). Via de app op smartphone, tablet of PC kan de powermodule bediend worden en in grafieken energie opwekking of verbruik bekeken worden.

Spider App

De Spider App is de afstandsbediening van het Spider klimaatsysteem. De app vertoont veel uiterlijke gelijkenissen met de slimme klimaatthermostaat. De bediening werkt vergelijkbaar, maar de app biedt tevens extra mogelijkheden. Zo is de app altijd en overal te bedienen en kunt u de installatie in- of uitschakelen waar en wanneer u maar wilt; bijvoorbeeld wanneer u onderweg of op kantoor bent. Daarnaast zijn de klokprogramma’s in te zien, is zichtbaar welke apparaten er zijn gekoppeld aan de slimme klimaatthermostaat en kan met de snooze-functie de schakeltijden van het klokprogramma eenvoudig worden verlengd.

 • Binnenhuisklimaat op afstand bedienbaar, ook buiten de deur met smartphone of tablet
 • Altijd en direct controle over het klimaatsysteem
 • Inzage in energieverbruik
 • Meerdere smartphones of tablets op één installatie mogelijk
 • Handige snooze-functie om schakelingen uit te stellen

Spider Web

Spider Web is uw persoonlijke website van het Spider klimaatsysteem. Deze website wordt gebruikt om het systeem te koppelen en in te richten, uw energiemeter uit te lezen en de werking en het verbruik van uw klimaatsysteem en aangesloten elektrische apparaten te monitoren. Op Spider Web kan de gebruiker het klokprogramma van verwarming, ventilatie en apparaten bepalen, Powerplugs namen geven en schakeltijden instellen. Hierdoor heeft u met Spider Web te allen tijde inzicht en controle over het comfort in uw woning en de kosten en het energieverbruik.

 • Overzichtelijk, eenvoudig en persoonlijk
 • Inzicht en controle over comfort
 • Inzage in energieverbruik
 • Zeer gebruiksvriendelijk klokprogramma

Het Spider Klokprogramma

Met het zeer gebruiksvriendelijke klokprogramma op zowel de app als het web kunt u eenvoudig meerdere temperatuurniveaus instellen voor zowel overdag als ‘s nachts. Gaat u op vakantie? Of bent u onverwacht langer van huis? Dan kunt u de schakeltijden eenvoudig via de app en het web wijzigen, verlengen of uitschakelen. Dat is een stuk aangenamer thuiskomen én u verbruikt niet onnodig energie. Niet alleen is dit beter voor het milieu, tevens voorkomt dit onnodig hoge energierekeningen.

Spider installeren

De Spider is snel en eenvoudig te installeren door onderstaand stappenplan uit te voeren. Raadpleeg voor meer informatie de gedetailleerde handleidingen van de diverse Spider-producten.

spIDer installatie opstellingspIDer installatie opstelling

Montage

1. Installeer de Gateway
2. Installeer de usb-communicatiemodule
3. Installeer de thermostaat

Draadloos verbinden

4. Sluit de thermostaat draadloos aan op de ventilatie-unit (optioneel)
5. Sluit de thermostaat draadloos aan op de Gateway
6. Sluit de Gateway draadloos aan op de ventilatie-unit (optioneel)

Registreren

7. Maak een gebruikersaccount aan in Spider Web op mijn.ithodaalderop.nl
8. Registreer de Gateway in uw Spider Web gebruikersaccount

Downloaden

9. Installeer de Spider App op uw smartphone of tablet

Systeem uitbreiden

10. Installeer en registreer uw Powerplug(s) (optioneel)

Wilt u Spider toch liever niet zelf installeren? In de webshop kunt u de installatie door een erkend installateur meebestellen.

Of keer terug naar de homepage voor meer informatie.

youtube Youtube
linkedin Linkedin
SlideShare SlideShare