spIDer slimme thermostaat

Waarom Spider?

Waarom kiezen voor de Spider Klimaatthermostaat?

Er zijn meerdere aanbieders van slimme thermostaten op de markt dus het goed vergelijken van deze producten is belangrijk.

Voordelen Spider Klimaatthermostaat

De Spider biedt u een aantal voordelen die andere slimme klimaatthermostaten niet hebben, want met Spider:

  • Heeft u geen contract of abonnement nodig
  • Kunt u uw ventilatie regelen, dus bent u verzekerd van een gezond binnenklimaat
  • Kunt u allerlei elektrische apparaten en verlichting aan en uit schakelen
  • Bent u verzekerd dat uw privacy gewaarborgd is
  • Haalt u een kwaliteitsproduct van Nederlandse bodem in huis

Zonder contract of abonnement
Een slimme klimaatthermostaat helpt u met energie besparen door de temperatuur in uw huis optimaal en energiezuinig te regelen. Wanneer u een slimme thermostaat los van de energieleverancier koopt zit u niet vast aan een contract en heeft u de vrijheid om op elk moment de meest gunstigste energieleverancier te kiezen. Zo heeft u perfecte controle over de hoogte van uw energierekening. Volgens KASSA en Gaslicht.com kan dit voordeel oplopen tot honderden euro's per jaar.

Wanneer u kiest voor een onafhankelijke slimme meter kan dit honderden euro's per jaar besparen, omdat u niet vastzit aan een meerjarig contract. De succesvolle Nederlandse ondernemer Ben Woldring, bekend van onder meer Gaslicht.com, raadt daarom aan om slimme thermostaten los te kopen, onafhankelijk van de energieleverancier.

Gezond binnenklimaat
Het unieke van Spider is dat u ook uw ventilatiesysteem met uw slimme klimaatthermostaat, via een klokprogramma of op afstand via uw smartphone kan regelen. Hiermee voorkomt u onnodig energieverbruik van uw ventilatiesysteem en kunt u eenvoudig de ventilatie bedienen. Als op de ventilatie unit een CO2-sensor is aangesloten kunt u op uw thermostaat de luchtkwaliteit zien.

Zonering: regelen van de verwarming in aparte zones of kamers
Met Spider in combinatie van speciale draadloze radiator knoppen is het mogelijk meerdere zones (of kamers) apart van elkaar te bedienen en de verwarming afzonderlijk te regelen. Bijvoorbeeld een zone voor de begane grond en een zone voor de bovenverdiepingen. Of een zone voor het werkgedeelte in het huis (praktijk- of kantoorruimte) en een zone voor het woongedeelte. Op deze manier kan een woning veel efficiënter verwarmd worden en dit kan op jaarbasis honderden euro’s aan energiekosten besparen.

Tot 15 verschillende zones of kamers mogelijk.

Aansturen en monitoren energieverbruik elektrische apparaten en verlichting
Een Powerplug is een slimme stekker die draadloos communiceert met de Spider Gateway en tussen een stopcontact en een elektrisch apparaat geplaatst kan worden. Met de Powerplug is het mogelijk om elektrische apparaten handmatig op afstand in en uit te schakelen of via een instelbaar klokprogramma (via Spider Web). Plaats bijvoorbeeld Powerplugs tussen een aantal lampen en stel een klokprogramma in als u niet thuis bent om zodoende inbrekers te misleiden.

Er zijn legio toepassingen te bedenken waarbij het schakelen van een elektrisch apparaat handig is maar ook zeker energiezuinig. Denk hierbij maar eens aan de besparingen door het uitschakelen van bijvoorbeeld uw kokendwaterboiler tijdens de vakantie. Naast het schakelen van elektrische apparaten krijgt u via uw Spider App of Spider Web ook inzage in het energieverbruik van het aangesloten apparaat.

Hoe zit het met privacy?
Een slimme klimaatthermostaat is verbonden met diverse apparaten in uw huis en verzamelt op deze manier persoonlijke informatie.

Een pluspunt van Spider is de manier waarop deze omgaat met persoonlijke gegevens. Om de privacy van klanten te waarborgen deelt Spider / Itho Daalderop deze gegevens nooit met andere partijen. Bovendien zal Itho Daalderop Spider data niet voor commerciële doeleinden gebruiken. Klik hier om onze privacyvoorwaarden te bekijken.

In deze PDF vindt u een vergelijking tussen de bekendste slimme thermostaten van Nederland.

  Spider Toon Nest ANNA
Energieleverancier Onafhankelijk Onafhankelijk Onafhankelijk NLE
Abonnement per maand Zonder abonnement Zonder abonnement Zonder abonnement € 3,99
Onafhankelijk van energieleverancier Ja Ja Ja Nee
Elektraverbruik Ja Ja Ja Nee
Gasverbruik Ja Ja Ja Nee
Toont historie energieverbruik  Ja Ja Ja Nee
Rook-/koolmonoxidemelders Ja Ja Ja Nee
Luchtkwaliteitsindicatie Ja Ja Nee Nee
Temperatuur per zone Ja Ja Nee Nee
CV-ketelregeling Modulair of Aan/Uit Modulair of Aan/Uit Modulair of Aan/Uit Modulair of Aan/Uit
Zelflerend Nee Ja Ja Nee
Sensoren Ja Nee Ja Nee
Verlichting aansturen Powerplugs Philips Heu Philips Heu Nee
Apparaten schakelen Powerplugs Ja Nee Nee
Ventilatie aansturen Ja Ja Nee Nee
Zonering Ja Ja Nee Nee

Keer terug naar de homepage voor meer informatie, of bezoek de Itho Daalderop webshop om Spider direct te bestellen.

Reviews van gebruikers

Diverse populaire tech websites hebben Spider zeer positief beoordeeld. Lees ze hieronder terug:

youtube Youtube
linkedin Linkedin
SlideShare SlideShare