Met Spider Multizonering regelt u uw verwarming afzonderlijk per kamer of zone. Bediening per kamer met (muur)thermostaat, klokprogramma of App. In de Spider App swiped u eenvoudig naar de juiste kamer om de verwarming daar te bedienen.

Zonering zorgt voor comfort en werkt energiezuinig; volgens diverse onderzoeken kan hiermee tot wel 35 procent op de verwarmingskosten bespaard worden. U verwarmt tenslotte alleen daar waar en wanneer u het nodig vindt. Op ieder gewenst moment, al voordat u de ruimte betreedt.

Temperatuur

Stelt u zich eens voor: altijd de juiste temperatuur, in de kamer die u wilt. Verwarmd voordat u binnenkomt. Verblijft u in een bepaalde ruimte, dan hoeft een andere zone niet verwarmd te worden. En is het ergens net iets te warm of te fris, dan regel je dat snel en eenvoudig voor die specifieke ruimte. Neem de openhaard. Die zorgt ervoor dat de thermostaat in de woonkamer automatisch uitschakelt, waardoor het in andere ruimtes te koud dreigt te worden. Met zonering blijft de juiste temperatuur in overige kamers behouden. Een ideaal binnenklimaat is daarmee zo geregeld.

Comfort

Nooit meer handmatig de radiatorknoppen controleren en bedienen. Nooit meer wachten tot de kamer is verwarmd. Nooit meer vergeten te checken welke radiator wel of niet aanstaat. Iedere ruimte haar eigen temperatuur, bediening en klokprogramma. Met Spider Zonering kies je voor comfort en gemak.

Energiebesparing

Waar je niet bent, hoef je ook niet verwarmen. En waar je niet verwarmt, verbruik je geen energie en stookkosten. Zo simpel is het. Je verbruikt alleen wat je nodig hebt. Zo is het mogelijk om tot wel 35 procent op verwarmingskosten te besparen.

Bediening

Spider Zonering is toepasbaar op vrijwel elke moderne cv-installatie. De basisset bestaat uit de slimme thermostaat Spider Connect en een aantal draadloze radiatorregelaars, afhankelijk van het aantal afzonderlijk te regelen zones (maximaal vijftien) of kamers. Per ruimte of zone heb je één of meerdere Spider-radiatorregelaars en één of geen Spider-thermostaat. Een enkele thermostaat volstaat nauwelijks meer in de (te) goed geïsoleerde huizen van tegenwoordig. De zon kan ervoor zorgen dat het in de ene ruimte te warm wordt, terwijl andere ruimtes te koel kunnen blijven. Dat vraagt vaak al om een afzonderlijke aanpak.

De draadloze radiatorregelaars worden op de al aanwezige radiator thermostaatkranen gemonteerd. Met een draadloze thermostaat (Spider Base) of de Spider App kan de temperatuur vervolgens per zone geregeld worden of in een klokprogramma worden gezet. Waar en wanneer u maar wilt.

De voordelen op een rij:

  • Iedere ruimte afzonderlijk te regelen - op thermostaat, met klokprogramma of App
  • Altijd en overal te bedienen via Spider App op smartphone of tablet
  • Montage-, installatie- en gebruiksvriendelijk
  • Modulair opgezet, dus altijd verder uit te breiden
  • Energiebesparend
  • Comfortabel

Kosten
De kosten van Spider Zonering is afhankelijk van uw situatie.
Een complete Spider Multizone-set inclusief vier radiatorregelaars kost minder dan 500 euro inclusief BTW. Kijk voor de exacte prijzen op de webshop.ithodaalderop.nl of vraag ernaar bij uw Spider-installateur.

Installatie
De Spider Radiatorregelaars kunnen eenvoudig op de bestaande thermostaat knoppen worden gemonteerd.
Ga naar de Multizonering installatiepagina voor uitgebreide toelichting en instructiefilmpjes.

Vloerverwarming
Regelen verwarming per kamer in combinatie met vloerverwarming is mogelijk ook met twee circuit systemen zoals Base Cube DUO of HP (Cool) Cube warmtepompen. Het is mogelijk om de gehele vloerverwarming verdeler aan te sturen of individuele groepen/strangen, ook is het combineren van vloerverwarming met radiatoren in één ruimte mogelijk. Zie meer informatie over alle mogelijkheden en voorbeelden van vloerwarming in diverse situaties in de Spider Multizonering brochure.

Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen over Zonering, en de antwoorden hierop, kunt u vinden op deze pagina met veelgestelde vragen.

Algemene vragen
Kan Spider mij helpen energie te besparen?
Ja, door het efficiënt regelen van de verwarming, het omlaag schakelen van de ventilatiestand als dit kan en het slim schakelen van elektrische apparaten.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Spider, door hier uw e-mailadres achter te laten!

Uw e-mailadres
youtube Youtube
linkedin Linkedin
SlideShare SlideShare