Zelflerende boilers voor comfort en energiebesparing!

Zelflerende boilers voor comfort en energiebesparing!

Itho Daalderop introduceert per 1 oktober een nieuwe generatie elektrische boilers: de (Green Energy) Smartboiler. Voor de nieuwe boiler is een technologie ontwikkeld waarmee de eindgebruiker meer energie bespaart en blijft genieten van het gewenste comfort. Hierdoor beschikt de smartboiler over het hoogst haalbare energielabel in zijn klasse.

Een standaard elektrische boiler heeft als kerneigenschap dat op elk moment voorzien wordt in de behoefte aan warm water. De technologie in de Smartboiler is zo ingericht dat de boiler beschikt over zelflerend vermogen. Hiermee kan de boiler naar behoefte warm water verwarmen. De boiler leert op basis van het verbruikspatroon van de eindgebruiker en past het opwarmen daaropaan. Dit is veel energiezuiniger, omdat het verwarmen wordt uitgesteld en hierdoor minder warmte en energie verloren gaat. Door de lagere watertemperatuur worden stilstandsverliezen geminimaliseerd. Deze besparing kan oplopen tot 10% per jaar bij de normale Smartboiler en tot maar liefst 12% bij een Green Energy Smartboiler met app functionaliteit.

 

Bediening met app

De Green Energy Smartboiler is nog energiezuiniger. Hij gebruikt de overcapaciteit aan duurzame energie op het net om tussentijds te verwarmen. Daarnaast is het energieverbruik online met een app te monitoren. Hierdoor kan de gebruiker bespaartips ontvangen en over diverse andere functionaliteiten beschikken (zoals in-/uitschakelen op afstand, timer instellen en storingsmelding). De Green Energy Smartboiler bespaart hiermee tot 12% extra in vergelijking met een normale elektrische boiler. Alle nieuwe Smartboilers uitvoeringen zijn verder voorzien van een boostfunctie. Met deze functie kan op elk moment extra warm water worden aangevraagd. Hierdoor blijft het warmwatercomfort gegarandeerd.

 

Lange levensduur

Evenals alle elektrische boilers van Itho Daalderop is het voorraadvat gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal, namelijk koper. Koper kenmerkt zich door de lange levensduur en de eigenschap dat het materiaal zeer onderhoudsarm is. Hierdoor behoeft de Smartboiler nauwelijks service en onderhoud. De Smartboilers zijn beschikbaar in de inhoudsvarianten 30, 50, 80, 120 of 150 liter.

 

Kijk voor meer informatie op: www.ithodaalderop.nl/smartboilers

 

< terug naar nieuwsoverzicht