Subsidie beschikbaar voor duurzame energie

Subsidie beschikbaar voor duurzame energie

Er wordt in 2016 70 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor duurzame energie in huis. Met de nieuwe meerjarige subsidieregeling 'Investeringssubsidie Duurzame Energie' (ISDE) wil het ministerie van Economische Zaken Nederlandse particulieren en bedrijven stimuleren minder met gas en meer met duurzame warmte te verwarmen. Ook u kunt subsidie aanvragen voor onder meer onze zonneboilers en warmtepompen.

Onze energievoorziening gaat de komende jaren veranderen, aldus minister Kamp van Economische Zaken. Nederlandse huizen en bedrijven zullen in de toekomst steeds vaker zelf duurzame energie opwekken. Zo kan er energie worden bespaard en kan de CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Ook levert het huishoudens een lagere energierekening op. Deze ontwikkeling wil het kabinet financieel ondersteunen via de nieuwe subsidieregeling die loopt tot en met 31 december 2020.

De subsidie wordt steeds aan het begin van het komende jaar vastgesteld en bedraagt voor 2016 70 miljoen euro. Subsidie aanvragen voor dit jaar kan vanaf 4 januari 2016 09.00 uur tot en met 31 december 2016 17.00 uur.

De procedure voor het aanvragen van deze subsidies hebben wij stap voor stap voor u uitgeschreven, inclusief screenshots. Meer informatie over deze subsidieregeling en hoe u deze kunt aanvragen, leest u op onze pagina 'Subsidieregeling duurzame energie' of op de website van de overheid.

 

< terug naar nieuwsoverzicht