Miljoenen Nederlanders betalen te veel voor ventilatie

Miljoenen Nederlanders betalen te veel voor ventilatie

Ruim twee miljoen huishoudens in Nederland beschikken over een verouderd ventilatiesysteem waardoor ze jaarlijks negentig procent te veel stroom verbruiken. Dat blijkt uit onderzoek onder installatiebedrijven uitgevoerd door Klimaatbureau Stichting HIER.

Sinds de jaren zeventig is ruim dertig procent van de Nederlandse woningen voorzien van een mechanische ventilatiesysteem. Dit is van belang voor een schone lucht en daarmee een goede gezondheid. Mechanische ventilatie voert vervuilde en vochtige lucht af en zuigt verse lucht aan via bijvoorbeeld ventilatieroosters.

Gedateerde wisselstroom ventilatieboxen
Ruim 95 procent van deze 2,4 miljoen huishoudens beschikt nog steeds over een zogenoemde ’wisselstroom’ ventilatiebox, zo blijkt uit een rondvraag onder installatiebedrijven. Deze gedateerde boxen verbruiken jaarlijks al snel een slordige €80, net zoveel als de wasmachine en koelkast samen. Ze maken bovendien veel herrie waardoor mensen ze uitschakelen, met als gevolg dat er geen frisse lucht meer binnenkomt.

CVE ECO RFT: besparing tot 83 procent
Een moderne ‘gelijkstroom’ ventilatiebox gebruikt tot wel negen keer minder stroom dan zijn voorganger. De overstap naar bijvoorbeeld onze nummer 1 ventilatiebox CVE ECO RFT levert een energiebesparing op die kan oplopen tot liefst 83 procent, tegen dezelfde aanschafprijs als vergelijkbare producten. Dat scheelt ruim €60 per jaar. Zo heeft u de aanschaf van deze nieuwe ventilatiebox zo terugverdient, terwijl u er meer comfort voor terugkrijgt. De CVE ECO RFT heeft bovendien een stille werking en is met de draadloze RF-regelaar zelfs vanuit de keuken en de badkamer te regelen. Dat is de nieuwe norm in ventileren volgens Itho Daalderop.

< terug naar nieuwsoverzicht