Itho Daalderop wint Warmtepompproject van het Jaar

Itho Daalderop wint Warmtepompproject van het Jaar

Itho Daalderop heeft de award Warmtepompproject van het Jaar gewonnen voor de innovatieve verduurzamingsmethode 2nd Skin. De prijs werd 14 december uitgereikt tijdens het Nederlands Congres Warmtepompen 2017.

2nd Skin is een uniek concept om een ‘tweede huid’ om bestaande, met name portieketagewoningen aan te brengen. Hiermee wordt renovatie tot nul-op-de-meter volledig aan de buitenkant gerealiseerd.

Erkenning

De award geldt als erkenning voor een onlangs gerealiseerd of binnenkort op te leveren woningbouwproject dat door zijn innovatieve karakter een belangrijke bijdrage levert aan de energietransitie.

De jury waardeert vooral het feit dat 2nd Skin mogelijk een oplossing biedt voor het energieneutraal maken van een groot deel van de bestaande woningvoorraad. ,,Als we die slag willen slaan en de energietransitie tot een succes willen maken, moet iedere kans worden aangegrepen om zeker ook die bestaande voorraad aan te pakken. Daarom denken we dat Itho Daalderop, als warmtepompleverancier-partner binnen dit concept, recht heeft op deze erkenning”, aldus voorzitter Willem Hooijkaas.

Samenwerking

2nd Skin is een samenwerkingsverband op initiatief van TU Delft, BIK bouw, Climate KIC, Sto Isoned, Kingspan, Giesbers & Van der Graaf en Itho Daalderop. In samenwerking met Waterweg Wonen is half oktober 2017 een pilotproject aan de Soendalaan in Vlaardingen gestart, waarbij 12 portiekwoningen omgebouwd worden tot nul-op-de-meterwoningen. Na renovatie ontvangen ze een A+-label en zijn ze energiezuiniger en comfortabeler.

De verwachting is dat het project medio maart 2018 wordt opgeleverd met een multiboiler-warmtepompsysteem, balansventilatie, pv-panelen en monitoring van Itho Daalderop.

Kijk voor meer informatie over 2nd Skin op http://www.bikbouw.nl/index.php/producten/2nd-skin.

< terug naar nieuwsoverzicht