Innovaties en Award nominatie op VSK 2016

Innovaties en Award nominatie op VSK 2016

Itho Daalderop presenteert op VSK 2016 (stand D050, hal 8) weer een aantal nieuwe producten en totaalconcepten op het gebied van energiezuinige, comfortabele en gezonde binnenklimaatsystemen. Eén daarvan is genomineerd voor een VSK Award: het Zero Energy Concept (ZEC).

Het Zero Energy Concept is genomineerd in de categorie Systeemoplossingen en is de kleinere, modulaire opvolger van de Flat Energy Cube waarmee we in 2012 een Award wonnen. De ZEC is een schoolvoorbeeld van modulariteit die inspeelt in op door ketenpartners gewenste flexibiliteit en fysieke inpassing. De totaalmodule bestaat uit een warmtepomp, WTW- en regeneratie-unit. Er zijn uiteenlopende configuraties voor diverse eengezinswoningen en portiekwoningen.

WTW ventilatie-unit HRU 250
Een andere innovaties is de WTW ventilatie-unit HRU 250, de meest installatie- en servicevriendelijke WTW ventilatie-unit in zijn soort. De unit kan in twee delen naar de montageplek worden gebracht en kan maar liefst op vijf verschillende manieren geïnstalleerd worden. De HRU 250 is hierdoor zeer geschikt voor toepassing in de renovatiemarkt. Daarnaast meet en regelt de unit zelf het ventilatiedebiet. Door slechts vijf bevestigingspunten los te schroeven kan de installateur makkelijk bij alle onderdelen.    

De zuinigste vijfde generatie WPU
De doorontwikkelde Itho Daalderop WPU vijfde generatie is de energiezuinigste W/W-warmtepomp op de markt. In vergelijking met conventionele W/W-warmtepompen zijn de rendementen op ruimteverwarming 12% en op tapwaterbereiding 25% hoger. Met schoon water als bron, een separate tapwatercondensor en uiterst geïsoleerd voorraadvat. Standaard zijn ook gelijkstroompompen en monitoring.

Antwoord op fijnstofproblematiek
Itho Daalderop zet bovendien met de nieuwe PureBlue luchtzuiveringsunits de fijnstofproblematiek in woningen en klaslokalen op de kaart. Onderscheidend aan PureBlue is de gepatenteerde techniek waarmee fijnstof, virussen en bacteriën worden afgevangen. De PureBlue Induct is een luchtzuiveringsunit die eenvoudig aan ieder merk WTW gekoppeld wordt. De PureBlue stand alone wordt toegepast in woningen zonder ventilatie of ventilatie met systeem C en onderscheidt zich van andere luchtreinigers doordat deze de gehele ruimte zuivert. 

Connectiviteit
Connectiviteit is een van de thema’s van Itho Daalderop en deze ziet men tijdens de vakbeurs terug in de vorm van slimme, hybride gasoplossingen en de klimaatthermostaat spIDer, waarmee altijd en overal verwarming, ventilatie, tapwater en elektrische apparatuur aangestuurd kan worden. Nieuw bij spIDer is multizonering.

 

VSK Awards
De VSK Awards worden uitgereikt tijdens de beurs en zijn erkenningen voor innovaties en initiatieven in de installatiebranche. Eerder werden we al tien keer genomineerd en liefst vijf keer wonnen we een Award. 

Aanmelden voor gratis toegang
Installatievakbeurs VSK 2016 vindt van 2 tot en met 5 februari plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Meld u hier aan voor gratis toegang. Kijk voor meer info op www.vsk.nl.

Meld je nu GRATIS aan!

< terug naar nieuwsoverzicht