GIMV neemt belang in Klimaatgarant en Itho Daalderop

GIMV neemt belang in Klimaatgarant en Itho Daalderop

SCHIEDAM/TIEL, 8 januari 2016 – Itho Daalderop volgt belangrijke markttrends als energieprestatiegarantie en Nul-op-de-Meter op de voet en deze vormen o.a. de basis voor al haar innovaties. In de nieuwbouwmarkt wordt al geruime tijd samengewerkt met Klimaatgarant, die zich volledig richt op prestatiegaranties. Deze samenwerking is steeds intensiever geworden om producten en diensten aan te laten sluiten op de veranderende marktvraag. Het management van beide bedrijven heeft dan ook besloten tot de vorming van een nieuwe groep, financieel ondersteund door investeringsmaatschappij Gimv. In deze groep opereren de twee bedrijven als afzonderlijke entiteiten. Wim van den Bogerd gaat leiding geven aan de nieuwe groep, maar verder zijn er geen wijzigingen in het directie- en managementteam van Itho Daalderop.

Aangezien duurzaamheid en "Smart Cities" twee belangrijke pijlers in de investeringsstrategie van Gimv zijn, was het voor deze investeerder een uitgelezen mogelijkheid om een belang te nemen in deze twee vooraanstaande bedrijven op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Voor zowel Klimaatgarant als Itho Daalderop biedt de samenwerking met Gimv een stabiele en ook langdurige basis voor toekomstige groei en investeringen. Juist nu de markt voor verduurzaming sterk aantrekt, was de wens groot om een investeerder te vinden die volop groeimogelijkheden biedt en de visie richting all electric/Nul-op-de-meter binnenklimaatoplossingen deelt.

De ontwikkeling van nieuwe concepten en producten zal door de vele samenwerkingsverbanden in de renovatiesector en door de vooruitgeschoven positie van Klimaatgarant in de nieuwbouw een sterke impuls krijgen. Dit zal leiden tot meer innovaties die volgens Itho Daalderop nodig zijn om ook in de toekomst een toonaangevende rol te vervullen in duurzame totaaloplossingen.

Wim van den Bogerd licht toe: "Het hele team is enthousiast om twee marktleidende ondernemingen samen te voegen tot een zeer sterke combinatie die alles in huis heeft om bewoners van woningen in de Benelux naar een energieneutrale en duurzame toekomst te leiden."

"Na een diepgaande analyse van de markt en de verschillende spelers zien wij in Itho Daalderop en Klimaatgarant de juiste combinatie. Deze investering is een voorbeeld van hoe wij als sectorteam dealkansen willen creëren en samenwerken met managementteams om de groei en ontwikkeling van onze bedrijven te faciliteren", vult Ivo Vincente, Managing Partner en Head van het Sustainable Cities platform van Gimv aan.

Over Gimv
Als erkende marktleider in geselecteerde investeringsplatformen investeert Gimv in ondernemende en innovatieve bedrijven met een sterk groeipotentieel en begeleidt ze in hun transformatie tot marktleiders. Deze bedrijven kunnen zich in diverse fases van ontwikkeling bevinden; van jonge bedrijven met een uitgesproken groeiambitie tot gevestigde bedrijven die de ambitie hebben uit te groeien tot een trendsetter. Gimv is een Europese investeringsmaatschappij met meer dan drie decennia ervaring in private equity en venture capital. Gimv is genoteerd op Euronext Brussel en heeft momenteel ongeveer 1,8 miljard euro (inclusief co-investeringspartnerships) aan investeringen in circa 50 portefeuillebedrijven.

Over Klimaatgarant/Klimaatgarant Solar
Klimaatgarant is opgericht om gemeentes en projectontwikkelaars te helpen bij de economisch verantwoorde ontwikkeling van energieneutrale woningen en woonwijken. Het klimaatsysteem van Klimaatgarant is gebaseerd op warmte- en koudeopslag, optimale isolatie en ventilatie. Het wordt geheel gevoed door zonne-energie. Klimaatgarant Solar biedt een pakket aan van zonnepanelen, omvormers, PV montagesystemen, bekabeling, connectoren en gerelateerde duurzame producten. Het bedrijf importeert onder meer producten van CSUN zonnepanelen, ZeverSolar omvormers en SMA omvormers. Daarnaast produceert Klimaatgarant Solar eigen PV Montagesystemen (BIPV) voor schuine daken, platte daken en indak toepassingen.

Over Itho Daalderop
Itho Daalderop is producent van innovatieve en duurzame producten voor verwarming, tapwater, ventilatie en regeltechniek. Het bedrijf streeft ernaar om een bijdrage te leveren aan een comfortabel, gezond, duurzaam en betaalbaar binnenklimaat. Dit alles onder het motto: 'Climate for life'. Het bedrijf is maar liefst al elf keer genomineerd voor de VSK Awards (de innovatieprijs die op deze vakbeurs voor de installatiebranche wordt uitgereikt) en heeft deze maar liefst vijf keer gewonnen. Itho Daalderop is in Nederland gevestigd op twee locaties, Schiedam (Sales, Marketing en Service) en Tiel (R&D en Operations/fabricage). In België zijn er twee vestigingen, namelijk Itho Daalderop Belgium (verwarming & tapwater) in Sint-Niklaas en Codumé (ventilatie) in Brussel. De afgelopen jaren is er flink marktaandeel verworven in Europa en zijn er wereldwijd samenwerkingsverbanden.

< terug naar nieuwsoverzicht