Spider nu met uitgebreide energiemonitoring en Powermodules voor groepen en PV-panelen

Spider nu met uitgebreide energiemonitoring en Powermodules voor groepen en PV-panelen

De slimme klimaat thermostaat Spider van Itho Daalderop is nu voorzien van uitgebreide energiemonitoring. Daarnaast is een Powermodule (DIN rail) beschikbaar waarmee groepen gemeten, geschakeld of in een klokprogramma gezet kunnen worden. Nieuw is ook de Powermodule PV die in de elektrische installatie geplaatst kan worden om zo de energie-opwekking van PV-panelen te meten en in grafieken te kunnen weergeven.

Uitgebreide energiemonitoring

Op mijn.ithodaalderop.nl kan de gebruiker op overzichtelijke wijze en op elk gewenst moment precies zien hoeveel energie men die dag heeft verbruikt maar ook de historie. Het verbruik wordt weergegeven in kWh, m3 gas en in euro’s, zowel vanuit een overzichtelijk dashboard als in grafieken.
Inzage in het totale gas en elektriciteit verbruik kan door een koppeling met een slimme meter. Inzage in energieverbruik en opwekking van alle apparaten aangesloten op Spider Powerplugs of Powermodules is ook mogelijk zonder slimme meter. Hierdoor heeft de gebruiker continu overzicht in het energieverbruik en de daarbij komende kosten en ziet hij waar eventuele besparingsmogelijkheden zijn.

Energiemonitoring dashboard
Energiemonitoring dashboard

   

Energiemonitoring grafieken

Powermodules voor groepen en PV

Een Powermodule is een DIN Rail oplossing die in de elektrische installatie geplaatst kan worden om zo een groep te meten en te schakelen. Denk hierbij aan het schakelen van buitenverlichting, vijverpomp, elektrische verwarming, beregeningsinstallatie, etc. De Powermodule zorgt er op die manier voor dat apparaten op afstand aan- en uitgezet kunnen worden. Dat kan handmatig, maar ook met het instelbare klokprogramma via Spider-web.

De Powermodule PV is een DIN Rail oplossing die in de elektrische installatie geplaatst kan worden om zo de energie opwekking van een zonne-energie installatie te meten.

 

Beide Powermodules communiceren draadloos met de Spider gateway. Via de app op smartphone, tablet of PC kunnen de groepen bediend worden en via het web kan  in grafieken het energieverbruik resp. de energie-opwekking bekeken worden.

Inzicht in opbrengst PV-panelen (aangesloten op Spider via Powermodule PV)

Over Itho Daalderop

Itho Daalderop is producent van innovatieve en duurzame producten voor verwarming, warm tapwater , ventilatie en regeltechniek. Het bedrijf streeft ernaar om een bijdrage te leveren aan een comfortabel, gezond, duurzaam en betaalbaar binnenklimaat. Dit alles onder het motto: ‘Climate for life’.

< terug naar nieuwsoverzicht