Ecodesign; wat wijzigt er per 1-1-2018?

Ecodesign; wat wijzigt er per 1-1-2018?

In verband met de verscherpte Ecodesign richtlijnen wijzigt er per 1-1-2018 het een en ander aan het ventilatiegamma van Itho Daalderop. De nieuwe richtlijnen gelden voor alle leveranciers van ventilatieboxen en WTW’s. Vanaf deze datum ondergaat de CVE tevens een kleine transformatie qua kleurstelling; hij wordt wit/grijs in plaats van blauw. Hiermee ligt dit product in lijn met de nieuwe family look van de Itho Daalderop producten.

 

CVE met ingebouwde vochtsensor

De nieuwe CVE-units zijn verder verbeterd. Vanaf 1 januari 2018 is er standaard een vochtsensor in de ventilatie-unit geïntegreerd. De vochtsensor in de CVE meet nog nauwkeuriger, waardoor de ventilatie-unit nog slimmer wordt. Deze vochtsensor zit ook in de pijp/dakventilator CVD. In het Alles-in-1 ventilatiepakket (waar de CVE-unit de basis van is) wordt de RFT zender vervangen door de RFT auto. Het Optima pakket en Optima Inside pakket veranderen ook qua inhoud. De CVE-unit met geïntegreerde vochtsensor wordt de basis van het Optima pakket, aangevuld met een losse CO2-sensor. De RFT-sensor gaat uit dit pakket. Voor het Optima Inside pakket houdt het in dat er een CVE-unit met geïntegreerde CO2- en vochtsensor geleverd wordt.

 

Professioneel en innovatief uiterlijk CVE-unit

De 'blauwe box', zoals velen de CVE-unit van Itho Daalderop kennen gaat als eerste product omgezet worden naar de nieuwe family look van de Itho Daalderop producten. Itho Daalderop kiest ervoor om nog meer herkenbaarheid aan het productengamma mee te geven. Eén van de uitgangspunten van de nieuwe lijn is een mooie balans tussen grijs en wit, wat een professioneel en innovatief uiterlijk geeft. De nieuwe CVE unit in het wit/grijs wordt per 1 januari 2018 geleverd.

 

Ventilatiepakketten met extra stekker

Een extra toevoeging op de verbeteringen in het ventilatiegamma is dat de ventilatiepakketten per 1 januari 2018 standaard met een extra stekker worden geleverd, namelijk een extra losse eurostekker of Perilex-stekker, waarmee er voor elke situatie de juiste stekker voorhanden is.

 

  • Alles-in-1 ventilatiepakket: de basis van dit pakket is de CVE-S ECO SP met een Perilex-stekker en per 1 januari 2018 een extra losse eurostekker
  • Optima: de basis van dit pakket is de CVE-S ECO HE met een eurostekker en per 1 januari 2018 met een extra losse Perilex-stekker
  • Optima Inside: de basis van dit pakket is de CVE-S ECO HP met een Perilex-stekker en per 1 januari een extra losse eurostekker

 

Vuilfilterindicatie WTW-range

Alle HRU warmteterugwinunits zijn ook geüpgraded naar de nieuwe Ecodesign richtlijnen. Het Itho Daalderop WTW gamma bestaat per 1 januari 2018 uit de HRU ECO 200, HRU ECO 300 (reeds verkrijgbaar per 1-9-2017)  en HRU ECO 350. Vanuit de verscherpte richtlijnen zijn deze producten per 1 januari 2018 voorzien van een vuilfilterindicatie. De HRU ECO 200 (200 m3/h) vervangt de huidige HRU ECO 150 en de HRU ECO 350 (350 m3/h)  is de vervanger van de HRU ECO BAL. De HRU ECO 350 is ook in de nieuwe Itho Daalderop huisstijl gegoten. Daarnaast kan deze unit communiceren met de Spider klimaatthermostaat en sensoren. De HRU ECO 200 en 300 waren hier reeds voor geschikt. Hiermee is een complete WTW-range beschikbaar voor vele woonsituaties.

 

CAS-serie dakventilatoren

Ook de range dakventilatoren, type CAS 3, wordt vernieuwd. De nieuwe ventilatoren zijn ontwikkeld om in elke installatie een verbetering te brengen op het gebied van geluid, installatiesnelheid en energiezuinigheid. Bovendien zijn de regel- en aansluitmogelijkheden verder verbeterd. Deze range is vanaf april 2018 compleet beschikaar. Diverse typen CAS-dakventilatoren komen per 1 januari 2018 te vervallen in verband met de verscherpte Ecodesign-regeling. Daarnaast worden een aantal CAS-modellen per 1 april 2018 uitgefaseerd. 

 

U leest meer over deze wijzigingen op deze pagina of in de brochure Ecodesign. Voor een totaaloverzicht van alle ventilatielabels kunt u het Labeloverzicht raadplegen. Of informeer bij de installateur naar de veranderingen en de mogelijkheden.

< terug naar nieuwsoverzicht