Duurzame energie wordt gesubsidieerd

Duurzame energie wordt gesubsidieerd

Er wordt in 2016 70 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor duurzame energie in huis. Met de nieuwe meerjarige subsidieregeling 'Investeringssubsidie Duurzame Energie' (ISDE) wil het ministerie van Economische Zaken Nederlandse particulieren en bedrijven stimuleren minder met gas en meer met duurzame warmte te verwarmen. Ook u kunt subsidie aanvragen voor onder meer onze zonneboilers en warmtepompen.

Onze energievoorziening gaat de komende jaren veranderen, aldus minister Kamp van Economische Zaken. Nederlandse huizen en bedrijven zullen in de toekomst steeds vaker zelf duurzame energie opwekken. Zo kan er energie worden bespaard en kan de CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Ook levert het huishoudens een lagere energierekening op. Deze ontwikkeling wil het kabinet financieel ondersteunen via de nieuwe subsidieregeling die loopt tot en met 31 december 2020. 

De subsidie wordt steeds aan het het begin van het komende jaar vastgesteld en bedraagt voor 2016 70 miljoen euro. Subsidie aanvragen voor dit jaar kan vanaf 4 januari 2016 09.00 uur tot en met 31 december 2016 17.00 uur.

De tegemoetkoming is beschikbaar voor verschillende apparaten, zoals:

Zonneboilers
Via een zonneboiler wordt zonlicht omgezet naar warmte voor het verwarmen van ruimtes of water. Een zonneboiler levert een gemiddeld huishouden een besparing op van rond de 130 euro per jaar en kost tussen de 2.000 en 5.000 euro. Een huishouden kan hiervoor gemiddeld een subsidie van € 650 euro aanvragen, afhankelijk van het type zonneboiler. Klik hier voor de zonneboilers van Itho Daalderop.

Warmtepompen
Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de lucht, bodem of het grondwater haalt en geschikt maakt voor het verwarmen van ruimtes of water. In bestaande woningen wordt vaak gebruik gemaakt van hybride warmtepompen, die gecombineerd worden met cv-ketels.

Een hybride warmtepomp levert een gemiddeld huishouden een besparing op de energierekening op van tussen de 200 en 300 euro per jaar en kost tussen de 5.000 en 7.000 euro. Een huishouden kan hiervoor tot 1.500 euro subsidie aanvragen, afhankelijk van het type warmtepomp. Klik hier voor de warmtepompen van Itho Daalderop.

Als u meer informatie zoekt over deze subsidieregeling en hoe u deze kunt aanvragen, kijk dan hier.

 

< terug naar nieuwsoverzicht