Nieuws

 • Groei mee

  Heeft u net zulke groeiambities als wij? Groei mee!
  Lees meer >
 • Duurzame Partner Programma

  Bent u een installateur die ook graag werk maakt van de verduurzaming van Nederland? En wilt u hierbij ondersteuning van Itho Daalderop? Dan is het Itho Daalderop Duurzame Partner Programma iets voor u.
  Lees meer >
 • Comfortabel en energiezuinig verwarmen en koelen

  Een warmtepomp benut energie uit de bodem (water/water warmtepomp) of uit de lucht (lucht/water warmtepomp) en gebruikt deze voor de verwarming.
  Lees meer >
 • Comfortabele en energiezuinige ventilatie

  We kunnen niet zonder een goed binnenklimaat. Zeker niet met onze hedendaagse comfortwensen en levensstijl. We leven in multifunctionele ruimtes door het gehele huis. Dat vraagt om een slimme, optimale ventilatie.
  Lees meer >
 • Ruim assortiment boilers

  Op het gebied van warm water zijn de boilers van Itho Daalderop al decennialang een begrip in de installatiewereld. Met onze boilers wordt het water verwarmd en op voorraad gehouden zodat er altijd een royale hoeveelheid warm water voorhanden is in huis.
  Lees meer >
 • Spider klimaatsysteem wint VSK Award

  Het Spider klimaat- en monitoringssysteem van Itho Daalderop heeft in de categorie Digitaal & Slim een VSK Award gewonnen. De onderscheidingen werden dinsdag 6 februari uitgereikt tijdens de installatievakbeurs VSK in Utrecht.
  Lees meer >
 • Slimme Itho Daalderop noviteiten op VSK 2018

  Itho Daalderop presenteert op VSK 2018 haar laatste innovaties op het gebied van energiezuinige, comfortabele en gezonde binnenklimaatsystemen. De belangrijkste zijn de HP-S en WPU 5G warmtepompen, de Smartboiler, de CAS 3 Connect dakventilator en Spider Safety. Het Itho Daalderop Spider-klimaatsysteem en de Green Energy Smartboiler zijn genomineerd voor de VSK Awards 2018 in de categorie Digitaal & Slim.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop wint Warmtepompproject van het Jaar

  Itho Daalderop heeft de award Warmtepompproject van het Jaar gewonnen voor de innovatieve verduurzamingsmethode 2nd Skin. De prijs werd 14 december uitgereikt tijdens het Nederlands Congres Warmtepompen 2017.
  Lees meer >
 • Spider en Green Energy Smartboiler genomineerd voor VSK Awards

  Het Itho Daalderop Spider-klimaatsysteem en de Green Energy Smartboiler zijn genomineerd voor de VSK Awards 2018 in de categorie Digitaal & Slim.
  Lees meer >
 • Zelflerende boilers voor comfort en energiebesparing!

  Itho Daalderop introduceert per 1 oktober een nieuwe generatie elektrische boilers: de (Green Energy) Smartboiler. Voor de nieuwe boiler is een technologie ontwikkeld waarmee de eindgebruiker meer energie bespaart en blijft genieten van het gewenste comfort. Hierdoor beschikt de smartboiler over het hoogst haalbare energielabel in zijn klasse.
  Lees meer >
 • Ecodesign; wat wijzigt er per 1-1-2018?

  In verband met de verscherpte Ecodesign richtlijnen wijzigt er per 1-1-2018 het een en ander aan het ventilatiegamma van Itho Daalderop. De nieuwe richtlijnen gelden voor alle leveranciers van ventilatieboxen en WTW’s. Vanaf deze datum ondergaat de CVE tevens een kleine transformatie qua kleurstelling; hij wordt wit/grijs in plaats van blauw. Hiermee ligt dit product in lijn met de nieuwe family look van de Itho Daalderop producten.
  Lees meer >
 • Spider Multizonering: iedere ruimte haar eigen warmte

  Spider Multizonering regelt de verwarming afzonderlijk per kamer of zone. Bediening per kamer met thermostaat, klokprogramma of app. Nu ook in combinatie met vloerverwarming in alle situaties verkrijgbaar. 
  Lees meer >
 • Ondersteboven van de nieuwe WTW van Itho Daalderop

  Ventilatiespecialist Itho Daalderop introduceert de nieuwste generatie WTW-ventilatie voor iedere toepassing. Als onderdeel van een nieuwe range ventilatie-oplossingen met warmteterugwinning wordt de HRU ECO 300 geïntroduceerd; een ventilatie-unit met verschillende unieke opstellingsmogelijkheden, waaronder achter het knieschot.
  Lees meer >
 • Werk aan de winkel!

  Per 1 april 2017 moeten alle kinderdagverblijven in Nederland voldoen aan strengere eisen voor luchtkwaliteit en ventilatie (ten opzichte van het Bouwbesluit 2012).
  Lees meer >
 • Itho Daalderop partner van duurzamewarmte.nl

  De nieuwe website duurzamewarmte.nl helpt huiseigenaren bij het kiezen van de juiste duurzame warmtetechniek voor in huis. Met technieken zoals onder andere warmtepompen en zonneboilers. Hiermee wordt het voor iedereen mogelijk en inzichtelijk gemaakt om op een duurzame manier te verwarmen en voor warm water te zorgen.
  Lees meer >
 • Sporttas cadeau bij Close-in voorjaarsactie

  Op dit moment loopt de Close-in voorjaarsactie weer! Om de voetbaloutfit van de vorige keer compleet te maken geven wij dit keer een luxe sporttas cadeau bij aankoop van een actiepakket.
  Lees meer >
 • Nieuw: Spider tablet app

  Vanaf heden is de Itho Daalderop tablet app voor Spider beschikbaar in de Google Play Store en de iOS App Store. Met deze tablet app kunt u onder meer uw klokprogramma instellen en grafieken aflezen van uw Spider systeem.
  Lees meer >
 • Oplevering project Bezaanjachtplein te Amsterdam

  7 december is het project Bezaanjachtplein te Amsterdam opgeleverd en Itho Daalderop was erbij!
  Lees meer >
 • Onze nieuwe CO2-ventilatiepakketten blazen je omver!

  Wie kent hem niet; de blauwe vertrouwde ventilatie-unit CVE die in meer dan 1 miljoen Nederlandse huishoudens te vinden is. Deze robuuste en energiezuinige ventilatietopper was al verkrijgbaar in een handig alles-in-1-ventilatiepakket met alle componenten voor het vernieuwen en verbeteren van ventilatiesystemen. Itho Daalderop introduceert nu twee nieuwe en zéér scherp geprijsde CO2-ventilatiepakketten met de robuuste CVE ventilatie-unit als basis; het CVE CO2-pakket Optima en het CVE CO2-pakket Optima Inside.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop-ketels sinds september 2015 Gas+-gasgekeurd

  De overheid heeft een wijziging in het Besluit Gastoestellen doorgevoerd vanwege veranderingen in de gassamenstelling. Dit houdt in dat er vanaf 1 januari 2017 alleen nog cv-ketels en geisers verkocht en geïnstalleerd mogen worden die G+-gasgekeurd zijn. Zowel de Base Cube als de Comfort Classic cv-ketels van Itho Daalderop zijn al sinds september 2015 voorzien van het G+-gaskeurmerk.
  Lees meer >
 • Nieuw: de terugbelfunctie

  Afgelopen jaar hebben we een aantal stappen gezet om de telefonische bereikbaarheid te vergroten. Tot vorig jaar was er één centraal nummer om ons te bereiken; nu hebben we ook de meest voorkomende groepsnummers aan u gecommuniceerd. Zo kunt u direct – en dus sneller – naar de juiste afdeling bellen met uw vragen. Per 1 oktober introduceren we een nieuwe optie: de terugbelfunctie.
  Lees meer >
 • Blijf op de hoogte!

  Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Itho Daalderop en haar producten? Altijd de laatste nieuwtjes, tips en acties ontvangen in uw mailbox?
  Lees meer >
 • Producten standaard voorzien van slimme thermostaat Spider

  De lucht/water warmtepomp HP (Cool) Cube en de verwarmingstoestellen Base Cube 30/35 & Duo en Comfort Classic van Itho Daalderop worden met ingang van 1 oktober standaard voorzien van de Spider Base thermostaat.
  Lees meer >
 • Referentie projecten klasse-ventilatie

  Hoe werkt zo’n ventilatie systeem nu precies? Kan ik mijn ambitieniveau (A, B of C) daarmee realiseren? En doet het echt wat het belooft? Allemaal vragen waar u als beslisser antwoord op wilt hebben. En niet voor niks, want het plaatsen van een Klasse-ventilatie systeem is een investering waarbij zorgvuldige afwegingen gemaakt moeten worden.
  Lees meer >
 • Co-creatie voor BETER OP DE METER

  BETER OP DE METER, het concept voor energetische woningverbetering, wordt uitgebreid. Maar liefst 15 co-makers hebben hun kennis en krachten gebundeld om nog meer renovatieproducten voor de bestaande bouw te maken. Want, innoveren doe je immers samen! Itho Daalderop is een van de deelnemende co-makers, samen met initiatiefnemers Hemubo, Rutges Vernieuwt, Smits Vastgoedzorg, TBI-ondernemingen ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep die al eerder het Renovatiekompas lanceerden.
  Lees meer >
 • PureBlue: De meest effectieve en gezonde luchtzuivering

  Itho Daalderop lanceert PureBlue; een nieuwe oplossing om de problematiek rondom fijnstof in woningen en gebouwen zoals scholen en kinderdagverblijven aan te pakken. Want daar waar wij en onze kinderen wonen, werken en leven moet de lucht toch écht gezond zijn. Goed ventileren betekent ook goed zuiveren van de lucht. Itho Daalderop heeft met PureBlue luchtzuivering een gepast antwoord op het filteren van virussen, fijnstof en allergenen.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop lanceert Close-in Choco

  Vanaf maandag 28 maart kunt u bij Itho Daalderop terecht voor een nieuwe variant op onze populaire Close-in keukenboiler: de Close-in Choco.
  Lees meer >
 • HP Cube Hybride Combi

  De HP Cube Hybride Combi komt tegemoet aan sterke signalen om te verduurzamen. En oplossing met toekomst, die niet voor niets beloond wordt met een aantrekkelijke overheidssubsidie.
  Lees meer >
 • Bespaar tot €450,- per jaar

  Wist u dat u uw consument tot € 450,- per jaar kunt laten besparen op een Hybride HP Cube combinatie?
  Lees meer >
 • Smart Home vol Itho Daalderop nieuws

  Sinds donderdag ligt Smart Home in de winkel, een eenmalige uitgave met onder meer een uitgebreid artikel over diverse producten en de mogelijkheden van Itho Daalderop.
  Lees meer >
 • Zero Energy Concept winnaar VSK Award 2016

  Het Zero Energy Concept (ZEC) van Itho Daalderop heeft in de categorie Systeemoplossingen een VSK Award gewonnen. De onderscheidingen werden woensdag 3 februari uitgereikt tijdens de installatievakbeurs VSK in Utrecht.
  Lees meer >
 • Subsidie beschikbaar voor duurzame energie

  Er wordt in 2016 70 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor duurzame energie in huis. Met de nieuwe meerjarige subsidieregeling 'Investeringssubsidie Duurzame Energie' (ISDE) wil het ministerie van Economische Zaken Nederlandse particulieren en bedrijven stimuleren minder met gas en meer met duurzame warmte te verwarmen. Ook u kunt subsidie aanvragen voor onder meer onze zonneboilers en warmtepompen.
  Lees meer >
 • GIMV neemt belang in Klimaatgarant en Itho Daalderop

  SCHIEDAM/TIEL, 8 januari 2016 – Itho Daalderop volgt belangrijke markttrends als energieprestatiegarantie en Nul-op-de-Meter op de voet en deze vormen o.a. de basis voor al haar innovaties. In de nieuwbouwmarkt wordt al geruime tijd samengewerkt met Klimaatgarant, die zich volledig richt op prestatiegaranties. Deze samenwerking is steeds intensiever geworden om producten en diensten aan te laten sluiten op de veranderende marktvraag. Het management van beide bedrijven heeft dan ook besloten tot de vorming van een nieuwe groep, financieel ondersteund door investeringsmaatschappij Gimv. In deze groep opereren de twee bedrijven als afzonderlijke entiteiten. Wim van den Bogerd gaat leiding geven aan de nieuwe groep, maar verder zijn er geen wijzigingen in het directie- en managementteam van Itho Daalderop.
  Lees meer >
 • Duurzame energie wordt gesubsidieerd

  Er wordt in 2016 70 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor duurzame energie in huis. Met de nieuwe meerjarige subsidieregeling 'Investeringssubsidie Duurzame Energie' (ISDE) wil het ministerie van Economische Zaken Nederlandse particulieren en bedrijven stimuleren minder met gas en meer met duurzame warmte te verwarmen. Ook u kunt subsidie aanvragen voor onder meer onze zonneboilers en warmtepompen.
  Lees meer >
 • Handige alles-in-1 pakketten

  Itho Daalderop heeft nu twee handige alles-in-1 pakketten: het alles-in-1 BaseFlow ventilatiepakket en het bestaande alles-in-1 ventilatiepakket aangevuld met een spIDer Base in plaats van een draadloze zender. Het laatste pakket is een actiepakket.
  Lees meer >
 • Innovaties en Award nominatie op VSK 2016

  Itho Daalderop presenteert op VSK 2016 (stand D050, hal 8) weer een aantal nieuwe producten en totaalconcepten op het gebied van energiezuinige, comfortabele en gezonde binnenklimaatsystemen. Eén daarvan is genomineerd voor een VSK Award: het Zero Energy Concept (ZEC).
  Lees meer >
 • Razendsnelle BTV-actie met extra’s!

  De BTV-actie gaat weer van start bij de groothandel. De actiepakketten bevatten 3 BTV’s N201T en een radiografisch bestuurbare Ferrari.
  Lees meer >
 • Spider nu met uitgebreide energiemonitoring en Powermodules voor groepen en PV-panelen

  De slimme klimaat thermostaat Spider van Itho Daalderop is nu voorzien van uitgebreide energiemonitoring. Daarnaast is een Powermodule (DIN rail) beschikbaar waarmee groepen gemeten, geschakeld of in een klokprogramma gezet kunnen worden. Nieuw is ook de Powermodule PV die in de elektrische installatie geplaatst kan worden om zo de energie-opwekking van PV-panelen te meten en in grafieken te kunnen weergeven.
  Lees meer >
 • 1 minuut stilte voor slachtoffers Parijs

  Uit respect voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs houden wij vandaag om 12.00 uur 1 minuut stilte en hangen bij ons de vlaggen halfstok.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop gecertificeerd voor bodemkwaliteit

  Itho Daalderop heeft twee certificaten behaald op het gebied van ontwerp, realisatie, beheer en onderhoud van bodemenergiesystemen.
  Lees meer >
 • Spider slimme klimaat thermostaat in het nieuws

  Onze slimme Spider klimaat thermostaat verscheen afgelopen week in het Financieele Dagblad. Het artikel in de bijlage Energietransitie besteedt aandacht aan onze samenwerking met fifthplay, fabrikant van smart home-oplossingen.
  Lees meer >
 • spIDer slimme klimaat thermostaat bewaakt ook kwaliteit binnenlucht

  De spIDer is een slimme klimaat thermostaat voor een gezonde en comfortabele woning die inzicht geeft in uw energieverbruik. Om een gezonde woning te kunnen bereiken, is het noodzakelijk te letten op de kwaliteit van de binnenlucht. spIDer doet dat als enige slimme thermostaat in de markt. Natuurlijk kunt u er ook uw verwarming, warme water en andere elektrische apparaten mee regelen en bedienen. spIDer is zonder contract of abonnement verkrijgbaar.
  Lees meer >
 • Ecodesign en Energielabeling

  Op 26 september zijn de aangescherpte Ecodesign- en Energielabeling-richtlijnen ingegaan voor cv-ketels, warmtepompen en boilers. Vanaf deze datum mogen er alleen nog maar Ecodesign-conforme producten verkocht worden. Een groot aantal van deze producten is voorzien van een energielabel. Vanaf 1 januari 2016 gaat Ecodesign ook in voor woningventilatieproducten.
  Lees meer >
 • Toolkit balansventilatie beschikbaar

  De VLA (Vereniging van Luchttechnische Apparaten) en aangesloten fabrikanten en leveranciers van balansventilatie-units hebben een handige toolkit ontwikkeld om woningcorporaties, projectontwikkelaars en installateurs te ondersteunen bij het informeren van consumenten over balansventilatie.
  Lees meer >
 • Ook handig: de tapwatertool en wisselwijzer

  Onze producten zijn niet alleen energiezuinig, ze zijn er ook om het leven een stukje comfortabeler en makkelijker te maken. Dat proberen we ook met onze diensten, zoals onze nieuwste online tools: de wisselwijzer en tapwatertool.
  Lees meer >
 • Nieuwe gesoldeerde platenwisselaars

  Itho Daalderop heeft een nieuw assortiment gesoldeerde platenwisselaars voor vloerverwarming en systeemscheiding.
  Lees meer >
 • Ventilatie in renovatiewoning moet op de schop

  Opdrachtgevers, aannemers en installateurs laten zich bij de keuze voor een ventilatiesysteem en ventilatiewijze nog vaak leiden door energieprestaties van het gebouw en niet door luchtkwaliteit. Tot die conclusie kwamen sprekers tijdens de webinar ‘Ventilatie drijvende kracht achter gezonde woning’.
  Lees meer >
 • Nul-op-de-meter succesvol in RijswijkBuiten

  Nul-op-de-meter wérkt! Dat bewijst het nieuwbouwproject in RijswijkBuiten wel, waarvoor wij meerdere producten mochten leveren.
  Lees meer >
 • Miljoenen Nederlanders betalen te veel voor ventilatie

  Ruim twee miljoen huishoudens in Nederland beschikken over een verouderd ventilatiesysteem waardoor ze jaarlijks negentig procent te veel stroom verbruiken. Dat blijkt uit onderzoek onder installatiebedrijven uitgevoerd door Klimaatbureau Stichting HIER.
  Lees meer >
 • Expositie Tiel Tin Metaal Daalderop 135 jaar

  In het kader van Erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland organiseert het Flipje en Streekmuseum een bijzondere expositie: Tiel Tin Metaal Daalderop 135 jaar.
  Lees meer >
 • Nieuwe ventilatie-oplossingen voor hoogbouw

  Itho Daalderop heeft een nieuwe warmteterugwin-unit en een vraaggestuurd ventilatiesysteem voor hoogbouw beschikbaar.
  Lees meer >
 • Nieuw samenwerkingsverband EIKpunt op PROVADA 2015

  EIKpunt, een nieuw samenwerkingsverband tussen Eteck, Itho Daalderop en Klimaatgarant, staat van 2 tot en met 4 juni op PROVADA 2015. EIKpunt presenteert tijdens de vastgoedbeurs haar nul-op-de-meter- en EPC 0-oplossingen met energieprestatiegarantie voor appartementen.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop conceptwoning in IC Dubo

  Sinds kort ontvangen we bezoekers in onze Itho Daalderop conceptenwoning in het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (IC DUBO) te Rotterdam. Benieuwd?
  Lees meer >
 • Totaalassortiment en prijslijst 2015-2016

  Itho Daalderop heeft haar vernieuwde totaalassortiment en een aangepaste prijslijst voor 2015-2016 bekendgemaakt. Naast een aantal prijsaanpassingen zijn en worden er liefst tien nieuwe producten toegevoegd.
  Lees meer >
 • Leveranciers langs de lijn

  Itho Daalderop en consultancybureau AMI werkten vorig jaar succesvol samen aan project Langs de Lijn; een initiatief om de efficiëntie bij het productieproces te verbeteren. De partijen zijn trots op het resultaat en nodigden leveranciers daarom uit voor een kijkje in de productiekeuken.
  Lees meer >
 • Ons Huis Verdient Het

  Nederland wordt steeds energieneutraler! We zijn weer onderweg met onze nul-op-de-meter-trailer tijdens het derde seizoen van het RTL4-programma Ons Huis Verdient Het. Kijk mee, elke zondag op RTL4 om 11.20 uur!
  Lees meer >
 • Close-in voorjaarsactie 2015 Duitse klasbakken

  Hij staat weer bij de groothandel: een nieuwe editie van het bekende Close-in actiepakket van Itho Daalderop. Het pakket bestaat uit twee 10 liter-boilers en twee aansluitsets, waaraan deze keer een 'Duitse klasbak' is toegevoegd.
  Lees meer >
 • Nul-op-de-meter centraal op Building Holland

  Itho Daalderop is van 31 maart tot en met 2 april aanwezig op Building Holland.
  Lees meer >
 • Nieuwe contactgegevens

  Om u sneller en directer naar de juiste afdeling binnen Itho Daalderop te leiden hebben we onze contactpagina aangepast.
  Lees meer >
 • Klasse-ventilatie uitgebreid en gestroomlijnd!

  Itho Daalderop heeft het uitgebreide assortiment klasse-ventilatie verbeterd en gestroomlijnd. Onze toepassingen voor zowel renovatie- als nieuwbouwschoolprojecten zijn hierdoor geoptimaliseerd.
  Lees meer >
 • Nieuwe klasse-ventilatie-unit DCWi 1000

  De DCWi 1000 is de nieuwste klasse-ventilatie-unit met nóg meer capaciteit en een zeer hoog thermisch rendement, wat naverwarming vrijwel onnodig maakt.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop ‘Nul-op-de-meter-trailer’ geopend op Energie 2014

  Onder grote belangstelling werd dinsdag 7 oktober de Itho Daalderop Nul-op-de-meter-trailer geopend op Energie 2014, de grootste energievakbeurs van Nederland. In en om deze trailer presenteerde Itho Daalderop drie dagen lang haar nieuwste totaalconcepten voor renovatie en nieuwbouw.
  Lees meer >
 • Onze zakelijke website in een nieuw jasje!

  Itho Daalderop is dagelijks volop in beweging. Met nieuwe producten en systemen, activiteiten, updates en nieuwtjes. Dat vraagt om een aangepaste website, die meegaat in de laatste ontwikkelingen en onze klanten een nog beter overzicht biedt.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop bekendste naam onder w-installateurs

  Itho Daalderop is nummer 1 als het gaat om naamsbekendheid onder werktuigbouwkundige installateurs. Dat blijkt uit een onderzoek van bouwmarketeer Bouwkennis.
  Lees meer >
 • Je regelt het met Spider!

  Uw ideale binnenklimaat regelen met maar één druk op de knop van uw klimaatthermostaat, smartphone of tablet. Waar en wanneer u maar wilt, dus ook buiten de deur. Of het nu gaat om verwarming, tapwater of elektrische apparaten, met het nieuwe spIDer-klimaatsysteem is het zo geregeld.
  Lees meer >
 • Miljoenste Itho Daalderop ventilatiebox geproduceerd!

  Een teaser! De miljoenste CVE ventilatie-unit is van de productieband gerold. Eerder dit jaar zijn wij een speciale actie gestart omdat de productie van onze miljoenste ventilatiebox naderde. En dat is nu een feit. Aan de betreffende productielijn werd dit in het bijzijn van personeel en directie gevierd.
  Lees meer >
 • Vernieuwde website mijnbalansventilatie.nl

  De VLA (Vereniging van Luchttechnische Apparaten) en de aangesloten fabrikanten en leveranciers van balansventilatie-units lanceerden dinsdag 3 februari een vernieuwde website om consumenten te informeren over balansventilatie en om inzicht te geven in de werking en een optimaal gebruik van het systeem.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop op BouwBeurs 2015

  Itho Daalderop is tijdens de Week van de Bouw aanwezig op de Bouwbeurs 2015. Op stand A080 in hal 9 staat de speciale Itho Daalderop Nul op de meter trailer, met aandacht voor verschillende concepten en innovatieve producten. Verder worden EPC < 0,4 concepten getoond met speciale aandacht voor hoogbouwoplossingen.
  Lees meer >
 • Miljoenste Itho Daalderop ventilatiebox geproduceerd!

  Een mijlpaal! De miljoenste CVE ventilatie-unit is van de productieband gerold. Eerder dit jaar zijn wij een speciale actie gestart omdat de productie van onze miljoenste ventilatiebox naderde. En dat is nu een feit. Aan de betreffende productielijn werd dit in het bijzijn van personeel en directie gevierd.
  Lees meer >
 • Spectaculaire modelhelikopter cadeau bij een BTV-N201T actiepakket

  Een echt mannen gadget cadeau! Bij een actiepakket met 3 badkamerventilatoren (BTV’s) met timer, type N201T, een spectaculaire modelhelikoptercadeau gevoegd! Deze actie loopt vanaf 1november bij de groothandel. Op = Op!
  Lees meer >
 • Close-in najaarsactiepakket, Amerikaanse grootheden

  Het Close-in actiepakket, bestaande uit twee 10 liter-boilers en twee aansluitsets, is er weer bij de groothandel! Bij dit actiepakket is deze keer een Amerikaanse grootheid toegevoegd, zodat u als installateur uw collectie met Burago modelauto’s weer verder body geven. Deze editie een klassieke Ford uit 1949 en de nieuwste Ford Mustang. Vanaf eind oktober zijn deze pakketten weer op voorraad! Op = op!
  Lees meer >
 • Vaker CO-vergiftiging door onbekwame installateur

  Er vallen meer slachtoffers door koolmonoxidevergiftiging uit cv-ketels, blijkt uit onderzoek door het EO-programma Dit is de Dag Onderzoek. Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid komt dit vaak door onbekwame installateurs - en dus niet alleen door oude geisers.
  Lees meer >
 • Laat de zon ook het grote werk doen met thermische concepten

  Laat de zon ook het grote werk doen om het tapwater te verwarmen! Een zonthermisch concept wordt al regelmatig toegepast in woningen.
  Lees meer >
 • Nieuwe klasse-ventilatie-unit DCWi 1000

  De DCWi 1000 is de nieuwste klasse-ventilatie-unit met nóg meer capaciteit en een zeer hoog thermisch rendement, wat naverwarming vrijwel onnodig maakt.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop ‘Nul-op-de-meter-trailer’ geopend op Energie 2014

  Onder grote belangstelling werd dinsdag 7 oktober de Itho Daalderop Nul-op-de-meter-trailer geopend op Energie 2014, de grootste energievakbeurs van Nederland. In en om deze trailer presenteerde Itho Daalderop drie dagen lang haar nieuwste totaalconcepten voor renovatie en nieuwbouw.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop tekent deal stroomversnelling koopwoningen

  Een kleine tweehonderd vertegenwoordigers van energiecoöperaties, banken, gemeenten, hypotheekverstrekkers, makelaars en bouwbedrijven hebben op 29 september de Deal Stroomversnelling Koopwoningen ondertekend. Itho Daalderop is een van de weinigen in de klimaatbranche die heeft mee ondertekend. Dit vloeit voort uit de deelname van Itho Daalderop aan de Stroomversnelling Huurwoningen en het feit dat zij een breed pakket op de Nederlandse markt gerichte oplossingen en concepten heeft voor zowel renovatie als nieuwbouw.
  Lees meer >
 • Kom naar Energie 2014

  Itho Daalderop is ook dit jaar weer te vinden op Energie 2014 in de Brabanthallen in Den Bosch; dé vakbeurs op het gebied van duurzame energieopwekking en energiebesparing.
  Lees meer >
 • Miljoenste CVE

  Itho Daalderop viert dit jaar het succes van de CVE; de no.1 ventilatiebox van Nederland. We brachten als eerste een centrale ventilatie-unit op de markt. En waren de eerste met een gelijkstroommotor voor de prijs van een wisselstroommotor.
  Lees meer >
 • Slim en vraaggestuurd ventileren met BaseFlow

  Itho Daalderop verbreedt haar productgamma op ventilatiegebied met een slim, vraaggestuurd systeem: BaseFlow. Het nieuwe ventilatiesysteem past in de lijn van eenvoudige tot geavanceerde systemen en werd onlangs gepresenteerd tijdens de installatievakbeurs VSK 2014. BaseFlow is vanaf heden verkrijgbaar.
  Lees meer >
 • RTL4-programma met Itho Daalderop goed ontvangen

  De kop is eraf! RTL4’s “Ons Huis Verdient Het” had zaterdag zijn eerste uitzending en die is goed ontvangen. Slim verbouwen levert geld op. En leuke TV. Wij zijn daar als hoofdsponsor best trots op.
  Lees meer >
 • Close-in voorjaarsactie met Engelse stijliconen

  De Itho Daalderop Close-in voorjaarsactie is weer gestart! Bestel nu een actiepakket bij de groothandel en ontvang één van de twee Engelse stijliconen om uw modelauto-collectie weer een stukje completer te maken: een Mini Cooper uit 1969 of de ‘nieuwe’ MINI uit 2001!
  Lees meer >
 • RTL4-programma met Itho Daalderop bijna van start

  Morgen is het zover! Zaterdag 12 april om 16.00 uur start het nieuwe RTL4-programma Ons Huis Verdient Het. In acht afleveringen wordt de kijker op een leuke manier rondgeleid in tal van huizen ‘zonder energierekening’. Itho Daalderop is hoofdsponsor en komt met allerlei bespaaroplossingen wekelijks op TV. Bijvoorbeeld bij de transformatie van een jaren-70 villawoning, met o.a. onze Warmtepomp, Zonneboiler en het QualityFlow systeem. Dit is ook goede promotie voor u als installateur.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop werkt mee aan nieuwe RTL4-serie

  Itho Daalderop werkt vanaf april mee aan een nieuw RTL4-programma over ‘wonen zonder energierekening’: energiebesparende maatregelen voor onze woning.
  Lees meer >
 • Ed Nijpels beleeft Binnenklimaat Experience

  Ed Nijpels, commissievoorzitter voor de uitreiking van de VSK Awards, bezocht gisteren de Itho Daalderop-stand op de VSK-beurs.
  Lees meer >
 • Bekijk Itho Daalderop eens door een andere bril

  De Itho Daalderop-stand staat nog tot en met 7 februari op de VSK-beurs in de Utrechtse Jaarbeurs. En de Binnenklimaat Experience is na de eerste dag al een ware hit gebleken!
  Lees meer >
 • Het projectbureau: on the job met Itho Daalderop

  Het Oranjekwartier in Veghel is in meerdere opzichten een bijzonder project voor Itho Daalderop. We leveren er niet alleen drie of vier producten per woning, we zorgen ter plekke ook voor ondersteuning en begeleiding bij de installatie van het nieuwe systeem. Vanaf het voortraject is er bovendien al een nauwe samenwerking met Wasco.
  Lees meer >
 • Kan jij weer in de spiegel kijken? BTV, een zichtbaar goed ID

  Met de badkamerventilator van Itho Daalderop kan uw klant na het douchen weer goed in de spiegel kijken! Door toepassing van een BTV in de badkamer of het toilet worden vochtproblemen en schimmelvorming voorkomen, waardoor de ruimte fris blijft. De Itho Daalderop BTV is eenvoudig te monteren met een uniek en modern design. Ook verkrijgbaar met timer en/of hygrostaat.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop met binnenklimaatbelevenis op VSK 2014

  Schiedam, 20 december 2013 - Tijdens VSK 2014 staat de stand van Itho Daalderop compleet in het teken van het beleven van een goed binnenklimaat. Naast een unieke ‘Binnenklimaat Experience’ en de laatste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van verwarming, ventilatie en warm tapwater lanceert Itho Daalderop een klimaatthermostaat.
  Lees meer >
 • Feestdagen

  Itho Daalderop is van woensdag 25 december 2013 t/m vrijdag 3 januari 2014 gesloten. Welke consequenties dit voor u heeft, ziet u hieronder:
  Lees meer >
 • Close-in najaarsactie

  De Itho Daalderop Close-in najaarsactie is weer van start. De actiepakketten zijn verkrijgbaar bij uw groothandel! Bij aanschaf van twee 10 liter boilers krijgt u dan een Franse schoonheid cadeau.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop verdient 2x Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2013

  Itho Daalderop heeft de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2013 in de wacht gesleept. De Erkenning werd uitgereikt voor de Close-In BS5 en de VarioTouch. De producten waren in de categorie Consumentenproducten de uitblinkers op het gebied van designvakmanschap. De uitreiking vond 22 oktober plaats in het AutomotivCampusNL in Helmond.
  Lees meer >
 • Klasse-ventilatie uitgebreid en gestroomlijnd!

  Itho Daalderop heeft het uitgebreide assortiment klasse-ventilatie verbeterd en gestroomlijnd. Onze toepassingen voor zowel renovatie- als nieuwbouwschoolprojecten zijn hierdoor geoptimaliseerd. Daarnaast introduceren wij een nieuwe ventilatiebediening: Airlinq. Een interactieve touch screenbediening waarmee een optimaal leerklimaat met goede luchtkwaliteit eenvoudig onder controle is. Met deze ontwikkelingen biedt Itho Daalderop een nieuwe generatie klasse-ventilatie.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop met innovatie op Energie 2013

  Tijdens de vakbeurs Energie 2013 presenteert Itho Daalderop een zeer duurzame oplossing voor het bereiden van warm tapwater in combinatie met collectieve systemen. Nieuw is ook de unieke BaseCube Duo cv-ketel voor laagtemperatuurverwarming. Het toch al brede programma vraaggestuurde ventilatiesystemen is verder uitgebreid met een budgetvariant, BaseFlow.
  Lees meer >
 • Vind de Gouden Close-in Compact & Win!

  Doe met ons mee en win een gouden prijs! Itho Daalderop heeft de Close-in Compact vernieuwd en voorzien van de unieke 5 jaar garantie. Ter introductie van de vernieuwde Close-in Compact hebben wij 10 gouden Close-in Compact’s verstopt tussen de gewone zwarte uitvoeringen. Vind dit unieke exemplaar tijdens de gouden campagne periode en maak kans op een mooie prijs!
  Lees meer >
 • Itho Daalderop introduceert alles-in-1 ventilatiepakket

  Schiedam, 15 augustus 2013 - Itho Daalderop introduceert op 1 september het alles-in-1 ventilatiepakket. Een handig pakket voor de installateur, waardoor hij altijd het juiste aansluitmateriaal bij de hand heeft om in één keer een gehele woning te renoveren naar een gebruikersvriendelijke en energiezuinige ventilatie installatie. Het Itho Daalderop alles-in-1 ventilatiepakket is bovendien prijstechnisch interessanter dan de aanschaf van de losse onderdelen.
  Lees meer >
 • Overeenkomst Waterzicht II Zoetermeer

  Woningcorporatie De Goede Woning en Dura Vermeer Bouw Zuid-West hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van 56 PCS Hybride-woningen in Waterzicht in Zoetermeer. Waterzicht is de laatste grote nieuwbouwlocatie van de wijk Oosterheem in Zoetermeer. Met een groot aantal energiezuinige voorzieningen komt deze woonbuurt op de lijst als een van de grootste duurzame nieuwbouwlocaties van Nederland.
  Lees meer >
 • Bezoek een schoolvoorbeeld van Klasse-ventilatie

  Een hot item op scholen is het binnenklimaat, dat in veel gevallen verre van gezond genoemd kan worden. Al meer dan 300 scholen hebben samen met Itho Daalderop het binnenklimaat aangepakt.
  Lees meer >
 • Filterwisselweken bij Itho Daalderop!

  Om de leerprestaties en de luchtkwaliteit te verbeteren in klaslokalen, heeft Itho Daalderop klasse-ventilatie ontwikkeld. Voor optimale prestaties is het belangrijk dat deze ventilatiesystemen regelmatig onderhouden worden en de filters worden vernieuwd.
  Lees meer >
 • Lancering Informatiepunt Ventilatie

  Op woensdag 13 maart is het Informatiepunt Ventilatie gelanceerd. Bij dit informatiepunt - een initiatief van de Woonbond, Vereniging Eigen Huis, de VLA (waar Itho Daalderop bij aangesloten is), VACpunt Wonen en het Ministerie van Infrastrcutuur en Milieu - kunnen particulieren terecht met vragen over betere ventilatie. Het initiatief wordt ondersteund door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.
  Lees meer >
 • Cv-ketelvervanging valt ook onder 6% btw

  De arbeidskosten bij het vervangen van cv-ketels valt ook onder het nieuwe 6 procent btw-tarief, dat van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014 van kracht is. Dat blijkt uit de toelichting die het ministerie van Financiën gegeven.
  Lees meer >
 • Telefooncentrale Itho Daalderop verbeterd

  Sinds eind 2012 is er een keuzemenu op het Itho Daalderop-nummer voor de installateur voor verkoopondersteuning & support (010-4278910) gezet. Het keuzemenu is nu verder bekeken en verbeterd. Hoort u uw keuze, dan kunt u deze direct ingeven en u hoeft niet het menu af te luisteren.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop doet mee aan Warme Truiendag

  Aanstaande vrijdag, 8 februari, doet Itho Daalderop mee aan de Greenchoice Warme Truiendag. Onze vestigingen in Tiel en Schiedam zullen de verwarming één graad lager zetten en onze medewerkers zullen een warme trui aantrekken. Hierdoor zullen we, zonder verlies van comfort, 7% energie en dus 7% CO2 uitstoot besparen. Een simpel en duurzaam idee!
  Lees meer >
 • Itho Daalderop op de Bouwbeurs

  Innovaties en doorontwikkelingen warmtepompen op Bouwbeurs<br /><br />Van 4 tot 9 februari staat Itho Daalderop op de Bouwbeurs in de Utrechtse Jaarbeurs. Tijdens deze ‘Bewust Bouwen’-editie worden diverse doorontwikkelingen getoond op het gebied van de water/water warmtepomp en de lucht/water hybride warmtepomp, en wat er aan innovatie van deze installaties in de nabije toekomst te verwachten valt.
  Lees meer >
 • Kokend en warm water in een handomdraai

  Direct kokend en warm water in de keuken gecombineerd met een stijlvolle kraan; het wordt werkelijkheid met de keukenset van Itho Daalderop. Met de de Close-in Boily+ en de Modern 3-in-1 kraan kunt u direct kokend, warm of koud water tappen. Deze combinatie maakt bijvoorbeeld een kop thee zetten in één handomdraai mogelijk.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop zit in het beste klaslokaal van Nederland

  In veel klaslokalen is er een te grote hoeveelheid CO<small>2</small> waardoor het binnenmilieu bij scholen nog steeds onder de maat is. Ook het energieverbruik op scholen kan in de meeste gevallen flink omlaag. Door een integrale aanpak kan geld worden bespaard én de leefomgeving op scholen sterk worden verbetert. Het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDUBO) in Rotterdam heeft daarom een uniek en duurzaam schoolconcept gelanceerd waarmee alles in één goed wordt aangepakt en het perfecte klaslokaal wordt getoond.
  Lees meer >
 • Imagocampagne balansventilatie

  Op 26 november 2012 is de nieuwe campagne over balansventilatie (BV) van start gegaan: een nieuwe website, een radiocommercial en displayadvertising wijzen mensen op de betrouwbaarheid en de voordelen van een ‘BV-systeem’. “Het is de bedoeling mensen goed te informeren over balansventilatie, want BV zorgt, samen met de CV, voor een heel prettig leefklimaat in huis.” Aldus de fabrikanten van BV, waaronder Itho Daalderop.
  Lees meer >
 • Dakventilatoren gemodificeerd voor optimale werking

  Dakventilatoren van Itho Daalderop zijn de ideale oplossing voor iedere situatie; of het nu gaat om collectieve ventilatie in de woningbouw of om ventilatie in de utiliteit. Waarom we ons assortiment hebben verbeterd, hoe dit tot stand is gekomen en hoe dit wordt ervaren in de markt, kunt u lezen in het onderstaande artikel. Hierin legt installateur Arno de Jong uit hoe problemen uit het verleden, innovatiekracht en samenwerking hebben geleid tot verbeteringen en nieuwe mogelijkheden.
  Lees meer >
 • Onderzoek wijst uit: Itho Daalderop bekendste merk

  Uit de tweejaarlijkse Score Card Naambekendheid & Imago Installatie van Bouwkennis onder w-installateurs en adviseurs is Itho Daalderop naar voren gekomen als het bekendste merk. Met name op de gebieden van luchttechniek en boilers scoort Itho Daalderop uitmuntend.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop geeft lezing op NPW-congres

  Op 28 november 2012 organiseert het NPW (Nederlands Platform Warmtepompen) haar jaarlijkse najaarscongres, dat dit keer in Etten-Leur zal plaatsvinden. Itho Daalderop zal deze dag een lezing geven met als onderwerp "Vertaling van randvoorwaarden naar de praktijk met leermomenten voor de toekomst".
  Lees meer >
 • Nieuwe ionisatiepen

  Door omstandigheden zijn we genoodzaakt per direct een productwijziging door te voeren, die in eerste instantie gepland stond voor het eerste kwartaal van 2013. Het gaat om de invoering van de korte ionisatiepen voor de Comfort Classic en de Base Cube, in de plaats van de lange ionisatiepen.
  Lees meer >
 • Najaarsactie gaat weer beginnen!

  Deze herfst organiseert Itho Daalderop weer – traditiegetrouw – een najaarsactie. Als u vanaf 29 oktober een actiepakket aanschaft, krijgt u daar een schaalmodel bij cadeau. U heeft de keuze uit twee Amerikaanse racemonsters; een Dodge Viper GT2 of een 2000 Ford Mustang SVT Cobra R. Het actiepakket bestaat uit 2x een Close-in 10 en 2x een aansluitset. Wees er snel bij, want op = op!
  Lees meer >
 • Itho Daalderop met klasse-ventilatie op Kindvak 2012

  Goed ventileren is noodzakelijk voor een goede luchtkwaliteit in de klas en betere schoolprestaties. Klasse-ventilatie van Itho Daalderop zorgt ervoor dat elk lokaal voldoende frisse lucht krijgt op een wel heel energiezuinige, stille en comfortabele manier.
  Lees meer >
 • Base Cube-reeks uitgebreid

  De Base Cube-reeks is uitgebreid met een CW4- en een CW5-model. Daardoor is de zuinigste comfortketel van Nederland voortaan n&oacute;g breder toepasbaar.
  Lees meer >
 • Vakbeurs Energie 2012

  Van 9 tot 11 oktober vindt in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch de vakbeurs Energie 2012 plaats. Itho Daalderop is ook dit jaar weer aanwezig met een breed gamma producten, systemen en concepten voor nieuwbouw en renovatie die bijdragen aan een energiezuinig en comfortabel binnenklimaat.
  Lees meer >
 • Btw-verhoging per 1 oktober 2012

  Per 1 oktober verhoogt de overheid het algemene btw-tarief in Nederland van 19% naar 21%. Dit aangepaste btw-tarief geldt ook voor alle producten en diensten van Itho Daalderop. Het btw-tarief van 21% zal vanaf 1 oktober toegepast worden op alle transacties tussen u en Itho Daalderop. Offertes die eerder op basis van 19% btw zijn aangeboden, zullen indien na 1 oktober wordt geleverd, ook onder het nieuwe 21% tarief vallen.
  Lees meer >
 • Het stookseizoen is geopend

  Op vrijdag 7 september was de ID-relatiedag. Velen van u waren in Schiedam getuige van de aftrap van het stookseizoen, onder het motto 'Itho Daalderop bouwt verder aan de toekomst'. Het werd een schitterende dag.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop aanwezig bij area30

  Tijdens area30 presenteert Itho Daalderop haar nieuwste producten; de VarioTouch, waarmee u koud, warm, kokend en gefilterd water kunt tappen én de vernieuwde Close-in BL5.
  Lees meer >
 • Klanttevredenheidsonderzoek Itho Daalderop

  In de afgelopen periode heeft Itho Daalderop de eerste enquêtes afgenomen voor een klanttevredenheidsonderzoek. De 0-meting is hiermee verricht, de uitkomsten hebben we ter harte genomen en passende acties om tot verbetering te komen zijn ingezet.
  Lees meer >
 • Succesvolle voetbalactie mag niet baten

  Nu de winnaars van de voetbalspaaractie van Itho Daalderop terug zijn uit Kharkov na de wedstrijd Nederland - Duitsland, zit de voetbalactie van Itho Daalderop er helemaal op. De actie was een groot succes, maar helaas gaf het Oranje geen steuntje in de rug.
  Lees meer >
 • Commerciële trainingen groot succes

  Verkopen is topsport. Het verschil tussen winnen en verliezen is marginaal. Dit zit hem vaak in de details. Daarom organiseert Itho Daalderop commerciële training voor haar ID-dealers.
  Lees meer >
 • Close-in-voorjaarsactie 2012

  Dit jaar heeft Itho Daalderop weer twee fantastische schaalmodellen voor u tijdens de Close-in-voorjaarsactie 2012. Het voorjaar verleidt ons om naar buiten te gaan, en daarom hebben we gekozen voor twee modellen die bij uitstek geschikt zijn om de natuur in te trekken.
  Lees meer >
 • In tien weken 24 scholen voorzien van ventilatie

  De Haagse Scholen heeft een huzarenstukje geleverd. In tien vakantieweken zijn 24 scholen van nieuwe ventilatiesystemen voorzien. Door een pragmatische aanpak, duidelijke afspraken en korte lijnen wist iedereen precies wat er moest gebeuren. Bovendien had de bouwkundig facilitair adviseur van De Haagse Scholen een meesterzet geplaatst, door ruim op tijd voldoende ventilatietoestellen te reserveren.
  Lees meer >
 • Close-in Compact; in alle opzichten de beste

  Bij Itho Daalderop streven we er elke dag naar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven. Niet alleen door nieuwe producten te ontwikkelen, maar ook door onze eigen producten te verbeteren. Bijvoorbeeld de Close-in Compact.
  Lees meer >
 • Samenwerking Itho Daalderop en VDM

  VDM Woningen past Itho Daalderop hybride lucht/water warmtepomp standaard toe in particuliere woningen
  Lees meer >
 • Eigen Huis (ver)bouwen + inrichten

  Onze Consumentenlijn is van 30 maart tot en met 1 april aanwezig bij de beurs Eigen huis (ver)bouwen + inrichten. Deze beurs is in de Jaarbeurs in Utrecht.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop wint VSK Award met Flat Energy Cube

  Itho Daalderop heeft gisteravond de VSK Award in de categorie Aarde in de wacht gesleept. De Flat Energy Cube werd door de jury gekroond tot winnend concept. Deze prefab-installatiemodule bevat alle installatiecomponenten die nodig zijn om een bestaande woning razendsnel te voorzien van een comfortabel binnenklimaat: een warmtepomp, boilervat, CO2-gestuurde ventilatie en een Douche WTW.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop lanceert nieuwe website

  De nieuwe website van Itho Daalderop, www.ithodaalderop.nl, is op 26 januari 2012 gelanceerd. Itho Daalderop is sinds 1 januari 2011 één bedrijf en nu heeft het bedrijf ook op digitaal vlak één gezicht. De website bevat meer informatie dan ooit tevoren en is bovendien zeer klantgericht.
  Lees meer >
 • In renovatieproject hebben bewoners een belangrijke stem!

  Woningcorporatie Ymere heeft voor een project in de Amsterdamse wijk Olympia met onder andere Itho Daalderop getracht de bewoners te enthousiasmeren voor het plaatsen van dubbel glas, een HR-ketel en een mechanische ventilatie-installatie. Bekijk de Web TV uitzending waarin alle betrokken partijen bij dit project (corporatie, fabrikant, installateur en bewoners) bespreken en evalueren hoe je de bewoners betrekt, enthousiasmeert, wat de moeilijkheden en uitdagingen zijn.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop genomineerd voor twee VSK Awards

  Op maandag 14 november 2011 is tijdens een persbijeenkomst in Het Geldmuseum in Utrecht bekend gemaakt dat Itho Daalderop een tweetal nominaties heeft ontvangen voor de VSK Award. In de categorie Lucht is genomineerd de Quality Flow, een revolutionair luchtdistributiesysteem voor woningventilatie. In de categorie Aarde is de Flat Energy Cube genomineerd, een prefab-klimaatkast die in woningrenovatie het A++ label kan realiseren met een verbetering van het wooncomfort van de bewoner.
  Lees meer >
 • Nu 5 jaar garantie op de Close-in boilers!

  Itho Daalderop geeft voortaan vijf jaar garantie op al haar producten. Zo ook op de Close-in-keukenboiler. Bovendien krijgt u ook dit jaar weer tijdens de actieperiode een gratis modelauto bij aanschaf van één van de Close-in-actiepakketten! Dit jaar kunt u kiezen voor de Audi S4 Cabrio of de BMW M5.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop in de race voor twee VSK Awards

  Op maandag 14 november 2011 is tijdens een persbijeenkomst in Het Geldmuseum in Utrecht bekend gemaakt dat Itho Daalderop een tweetal nominaties heeft ontvangen voor de VSK Award. In de categorie Lucht is genomineerd de QualityFlow, een revolutionair luchtdistributiesysteem voor woningventilatie. In de categorie Aarde is de Flat Energy Cube genomineerd, een prefab-klimaatmodule die in woningrenovatie het A++ label kan realiseren met een verbetering van het wooncomfort van de bewoner.
  Lees meer >
 • CW5 toestel scoort op tapwaterrendement

  Met de introductie van de Base Cube meldt ook Itho Daalderop zich aan het front met doorstroomtoestellen met hoge tapwaterrendementen. Met een score van 97,9 procent mag de nieuwkomer zich volgens de Kiwa-Gastec-score op dit moment de best renderende tapwaterverwarmer noemen.
  Lees meer >
 • De zuinigste comfortketel van Nederland

  Itho Daalderop introduceert de Base Cube. Deze innovatieve cv-ketel, met unieke aluminium warmtewisselaar, blinkt uit in zijn rendement en is bijzonder onderhoudsvriendelijk. De Base Cube is met recht de zuinigste comfortketel. Itho Daalderop levert met de Base Cube de perfecte basis voor duurzaam wooncomfort.
  Lees meer >
 • ABC van Itho Daalderop

  Itho Daalderop heeft drie verschillende cv-ketels; de Aqua-Max, de Base Cube en de Comfort Classic. Alle toestellen blinken uit in eenvoud en gebruikersgemak, maar verschillen op basis van warmwatercapaciteit en vermogen. Het belangrijkste verschil zit hem in het type toestel. De Aqua-Max en de Base Cube zijn doorstroomtoestellen, de Comfort Classic is een voorraadtoestel. Een voorraadtoestel heeft een voorraadvat en houdt het tapwater continu op temperatuur. Deze toestellen zijn iets groter dan gemiddeld, maar hebben het voordeel dat u altijd direct een royale hoeveelheid warm water tot uw beschikking heeft. Een doorstroomtoestel heeft geen voorraad en verwarmt het water als er vraag naar is. Daardoor zijn deze toestellen compacter.
  Lees meer >
 • Novy neemt Itho KeukenComfort van Itho Daalderop over

  Schiedam, vrijdag 8 juli 2011 – Itho KeukenComfort, een business unit van Itho Daalderop B.V., gaat voortaan deel uitmaken van het Belgische Novy. Novy en Itho KeukenComfort zijn beide toonaangevende merken en specialisten in stille, hoogwaardige afzuigkappen. Met de overname bundelen de twee specialisten nu hun krachten in Novy Nederland B.V.
  Lees meer >
 • Itho sterkste merk uit installatiebranche volgens architecten

  Nederlandse architecten vinden Itho het sterkste merk in installatie. Dat blijkt uit de European Architectural Barometer, een driemaandelijks onderzoek onder 1.200 architecten in Europa, van Arch Vision. Liefst elf procent van de ondervraagden noemde Itho als sterkste merk. Daarmee bleef Itho merken als Stork (8%), Nefit (8%), Remeha (6%) en Duco (6%) ruim voor.
  Lees meer >
 • De nieuwe CVE ECO RFT

  De centrale ventilatie-unit van Itho Daalderop is vanaf 1 juli 2011 flink gewijzigd. Naast meer installatiegemak, krijgt u nu 5 jaar garantie en bovendien is de totale set tot wel 8% goedkoper!
  Lees meer >
 • Itho Daalderop opent Belgisch support centre

  Per 25 februari 2011 heeft Itho Daalderop, de Nederlandse fabrikant van ventilatie-, cv- en warmwaterapparatuur een eigen dochteronderneming voor België opgericht: Itho Daalderop Belgium bvba. Reden voor de oprichting is de toegenomen aandacht in België voor solar en warmtepompen, hetgeen lokale ondersteuning vergt. Het support centre is vanaf 1 maart gevestigd in Sint-Niklaas. Per 1 juli 2011 zal deze vestiging volledig operationeel zijn.
  Lees meer >
 • Administratieve processen gecentraliseerd

  Per 2 mei 2011 zijn, ter verbetering van onze klantperformance, alle administratieve processen en verkoopprocessen gecentraliseerd in Schiedam. In onderstaand overzicht staat welk telefoonnummer u moet bellen voor welke vraag.
  Lees meer >
 • Duizend euro voor energiezuinige huizen in Noord-Nederland

  De provincies Groningen, Fryslân en Drenthe hebben gekozen voor samenwerking met de nationale energiebesparingsaanpak Meer Met Minder. De provincies stellen per energetisch verbeterde woning 1.000 euro premie beschikbaar. In totaal zit er drie miljoen euro in de regeling.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop voorbereid op veranderend gas

  Woensdag 6 april jl. bracht het VARA-radioprogramma DeGids.fm een bezoek aan de fabriek van Itho Daalderop in Tiel. Onderwerp van gesprek was de samenstelling van het gas dat in Nederland zal gaan veranderen en de daarbijbehorende gevolgen voor de Nederlandse huishoudens.
  Lees meer >
 • Reactie van de VLA op uitzending Brandpunt

  De uitzending van Brandpunt liet zien dat er problemen zijn met ventilatiesystemen in nieuwbouwwoningen. De fabrikanten van ventilatie-apparatuur vinden dit een verontrustende situatie waar snel verandering in moet komen. In de uitzending werd er een directe relatie gelegd tussen gezondheid en woonhuisventilatie. In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is RIVM al eerder gevraagd deze relatie te onderzoeken. Het RIVM heeft geen duidelijke relatie gevonden tussen kwaliteitskenmerken van het ventilatiesysteem en de door bewoners gerapporteerde gezondheid (citaat).
  Lees meer >
 • Tien jaar garantie op de Comfort Classic en de CombiPact

  Goed nieuws; u krijgt vanaf heden tien jaar garantie op de Comfort Classic en de CombiPact bij uw Erkend Daalderop Installateur.
  Lees meer >
 • Itho Daalderop op Internationale Bouwbeurs 2011

  De Internationale BouwBeurs in de Jaarbeurs in Utrecht is de eerste grote beurs waar Itho Daalderop zich al één bedrijf presenteert. Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari vertellen wij u graag meer over ons bedrijf en de concepten en producten waarmee u doordacht energielabelstappen kunt maken. We zijn te vinden in hal 4, standnummer B116.
  Lees meer >
 • Daalderop theelicht eindigt op zevende plaats Telegraaf-prijsvraag

  Het Daalderop theelicht van meneer en mevrouw Panis uit Geldrop is op de zevende plaats geëindigd bij de Telegraaf-prijsvraag “Wat is het oudste product dat u nog gebruikt?”. Meneer en mevrouw Panis ontvingen daarom onlangs een kokend water boiler van Daalderop (de Close-in Boily) met bijbehorende 3-in-1 kraan.
  Lees meer >
 • Daalderop en social media

  Sinds enige tijd zijn wij ook te vinden op diverse social media’s als LinkedIn en Twitter. Via het LinkedIn profiel vindt u velen van onze medewerkers. Op Twitter zullen wij onder meer de berichten plaatsen die op deze blog te vinden zijn.
  Lees meer >
 • Media Planet belicht voordelen van CombinAir

  Onlangs bracht Media Planet Online een bezoek aan de woning van Mark Bussman. Mark heeft in zijn woning diverse energiebesparende systemen geïnstalleerd, waaronder de CombinAir en de Close-in. Voor de camera legt hij uit wat de voordelen zijn en hoe het systeem werkt.
  Lees meer >
 • Itho en Daalderop integreren activiteiten

  Per 1 januari 2011 gaan Itho B.V. en Daalderop B.V. de onderlinge samenwerking intensiveren. De commerciële activiteiten van Itho en Daalderop zullen geheel geïntegreerd worden om de gezamenlijke, ambitieuze doelstellingen in snel tempo te kunnen verwezenlijken. Beide bedrijven worden ondergebracht in de ‘Tree House Group’.
  Lees meer >
 • Hogere EPC-reductie CombinAir

  Met de CombinAir kan men nu een nóg hogere EPC-reductie teweeg brengen dan voorheen het geval was. In de nieuwe rekenmethode die TNO heeft ontwikkeld scoort het hybride verwarmingssysteem 0,05 EPC punt beter.
  Lees meer >
 • Hogere EPC-reductie CombinAir

  Met de CombinAir kan men nu een nóg hogere EPC-reductie teweeg brengen dan voorheen het geval was. In de nieuwe rekenmethode die TNO heeft ontwikkeld scoort het hybride verwarmingssysteem 0,05 EPC punt beter.
  Lees meer >
 • Uitleg MonoSolar op website Milieu Centraal

  Eén van de producten van Daalderop waarmee u energie kunt besparen, is de MonoSolar. Over zonneboilers bestaat echter nog veel onduidelijkheid. Op de website van Milieu Centraal wordt, aan de hand van de MonoSolar van Daalderop, in een webvideo uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij een zonneboiler.
  Lees meer >
 • HP Cool Cube wordt november vrijgegeven

  De uitgebreide veldtests die in de afgelopen maanden met de HP Cool Cube en Basic Cube zijn uitgevoerd, lopen op hun einde. De resultaten en reacties zijn buitengewoon positief. Medio november zal het hybride verwarmingssysteem dan ook vrijgegeven worden en voor een ieder beschikbaar worden.
  Lees meer >
 • Daalderop en Tiel innig met elkaar verbonden

  Wie Tiel zegt, zegt Daalderop. En wie Daalderop zegt, zegt Tiel. De toonaangevende fabrikant van verwarmings- en warmwaterapparatuur timmert al 130 jaar aan de weg. Hun innovatieve ideeën geven de veel grotere concurrenten het nakijken. ‘We hebben een geweldige naamsbekendheid, maar slechts weinigen weten wat we maken.’
  Lees meer >
 • Echte babes zetten een fluitketel op!

  Heel Nederland is momenteel in de ban van het WK voetbal. ‘Onze jongens’ zijn goed aan het toernooi begonnen en zullen aanstaande vrijdag proberen een plaats in de halve finale te veroveren.
  Lees meer >
 • Ver-CombinAir-en nu nog aantrekkelijker

  Per 18 mei jongstleden is de subsidie op lucht/water warmtepompen verruimd tot € 2.000,- per toestel. Hierdoor is het nog aantrekkelijker om een cv-ketel te vervangen door een CombinAir, de hybride lucht/water warmtepomp van Daalderop.
  Lees meer >
 • Herintroductie Daalderop Inlaatcombinatie

  Daalderop B.V. heeft de productie van haar eigen Inlaatcombinaties per direct hervat. De Inlaatcombinatie is het accessoire dat ervoor zorgt dat, tijdens het opwarmen van het water, de druk in de cv-ketel of keukenboiler niet te ver oploopt.
  Lees meer >
 • Daalderop in Green Dream District

  In het tv-programma Green Dream District van National Geographic was onlangs aandacht voor Daalderop en haar CombinAir. In Green Dream District krijgen jonge uitvinders de kans om verrassende, coole maar ook simpele duurzame oplossingen te presenteren aan een vakjury. Zij strijden slechts om één ding: wie heeft de meest duurzame uitvinding van 2010 heeft en wint die vette hoofdprijs van 5.000 euro!
  Lees meer >
 • Nu € 2.000,- subsidie op de CombinAir

  Per 18 mei 2010 is de subsidieregeling voor lucht/waterwarmtepompen verruimd naar € 2.000 per toestel. Dat betekent dat men per direct kan ‘ver-CombinAir-en’ tegen een investering die in dezelfde orde van grootte ligt als ‘verketelen’….
  Lees meer >
 • Daalderop’s WK actie

  In navolging van onder meer Heineken, TUC en ING heeft ook Daalderop een WK actie. Bij aanschaf van de keukenset van Daalderop via de technische groothandel krijgt u nu een unieke ‘draagbare’ oranje fluitketel cadeau. De fluitketel hoort immers met de Close-in® Boily niet langer thuis op uw aanrechtblad, maar kan nu fungeren als hip hoofddeksel!
  Lees meer >
 • Daalderop’s 130 jarig jubileum

  Op 1 mei 1880 nam Johannes Nicolaas Daalderop een stoomkoperdraaierij in de Waterstraat in Tiel over. Het betekende het begin van de kleurrijke historie van Daalderop. Over exact één maand bestaat Daalderop daardoor 130 jaar, iets wat we niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan.
  Lees meer >
 • Maatwerkinstallatie als Lego voor consument

  Met de introductie van Cubes op de VSK kiest Daalderop niet zozeer voor nieuwe technieken, maar voor een nieuwe benadering van de eindgebruiker van woonhuisinstallaties. “De installateur kan hierdoor zijn rol als adviseur veel beter vervullen,” aldus Suzanne van Es, manager sales en marketdevelopment bij Daalderop.
  Lees meer >
 • Daalderop presenteert: Cubes by Daalderop

  Op de VSK, van maandag 1 tot en met vrijdag 5 februari, zal Daalderop haar nieuwe modulaire productlijn, de Cubes, introduceren.
  Lees meer >
 • Woning gaat strijd aan met CO2

  Bij de uitstoot van CO2 of kooldioxide denken de meeste mensen waarschijnlijk aan grote fabrieken en lange files op de snelwegen.
  Lees meer >
 • Opening Learning and Living Center

  CO2 besparen en installatietechniek zijn vandaag de dag bijna onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Diverse marktpartijen zien de kansen, máár Daalderop weet ook dat er nog veel vragen zijn over de kansen, de mogelijkheden, de kosten, de garanties en de subsidiemogelijkheden. Daalderop denkt graag met haar klanten mee en heeft daarom het Learning & Living Center opgezet.
  Lees meer >
 • Daalderop en Itho starten samenwerking

  De Itho Group en Daalderop BV starten per november 2009 een veelbelovende samenwerking. Beide bedrijven zijn erin geslaagd de afgelopen jaren – en zelfs in 2009 – een flinke stijging in de omzet en het financiële resultaat te realiseren door innovaties en expansie. Om de komende jaren verder te kunnen groeien, hebben de bedrijven twee belangrijke beslissingen genomen. Ten eerste is gekozen voor een strategische samenwerking tussen de bedrijven op het gebied van productontwikkeling, inkoop en export. Ten tweede zullen beide bedrijven overstappen naar een nieuwe participatiepartner; Bencis Capital Partners. Itho en Daalderop blijven zelfstandige ondernemingen en zullen ieder hun eigen, sterke merk blijven uitbouwen.
  Lees meer >
 • Twee Tielse bedrijven vinden elkaar in energiebesparing

  ,,Drie jaar geleden zijn we samen met Daalderop met dit pilotproject begonnen”, vertelt Klaas Pos, directeur Stichting Volkshuisvesting Tiel. ,,We wilden met de bouw van het appartementencomplex zo snel mogelijk aan de landelijke eisen op het gebied van de energiebesparing voldoen. Daarin hebben we Daalderop als partner gevonden.” ,,Drie jaar geleden waren we bezig met de ontwikkeling van de CombinAir”, zegt Hyacinth Kersten, technisch adviseur Daalderop. Beide Tielse bedrijven kwamen op het juiste moment met elkaar in contact. Stichting Volkhuisvesting had de vraag naar een energiezuinige oplossing voor verwarming en Daalderop was op dat moment juist bezig met de ontwikkeling van de energiezuinige CombinAir.
  Lees meer >
 • Warmtepomp verhit gemoederen

  In september 2006 introduceerde Daalderop de CombinAir, een volledig in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde UHR-ketel. In vakkringen oogstte het hybride toestel meteen al veel lof. Eindgebruikers blijken minder eensgezind in hun oordeel. Er is gemor over het geluidsniveau en ook het rendement staat ter discussie. Voor ons reden om af te reizen naar Daalderop in Tiel en een reactie te vragen aan de directeur Marketing & Customer Care, Nicole ten Hoorn.
  Lees meer >
 • Daalderop tekent samenwerkingsovereenkomst met Ceres Power Holdings plc

  Daalderop en Ceres Power kondigen aan een lange termijn samenwerking te zijn aangegaan voor het ontwikkelen en produceren van residentieel verwarmingsapparatuur in het kader van het “Combined Heat and Power” programma met British Gas. Ceres Power zal vanuit hun faciliteit in Horsham verantwoordelijk zijn voor de massaproductie van brandstofcellen en voor de assemblage van brandstofcelstapels. Daalderop zal verantwoordelijk zijn voor de assemblage van de verwarmingsapparatuur in Tiel, in lijn met Ceres Power’s complete CHP product ontwerp.
  Lees meer >
 • Daalderop introduceert nieuwe HR cv-ketel: Comfort Classic

  Een nieuwe look en een nieuw display. Een afwijkende kleur, een trendy uitstraling. Het nieuwe display vertaalt de codes, die voorheen vermeld werden op het display, naar tekst. Hierdoor wordt het product gebruiksvriendelijker en verschaft het duidelijkheid naar zowel de installateur als de consument. Deze noviteiten zijn gecombineerd met de centrale consumentenbehoefte: warmte en water comfort zonder te veel te hoeven betalen.
  Lees meer >
 • Groen energielabel gunstig voor huizenprijs

  Huizenkopers betalen gemiddeld 3,4% meer voor een woning met een groen energielabel (A, B of C) dan voor een woning met een rood label (D, E, F of G). Vooral bij appartementen kan de hoogte van een label verschil maken. Het marktaandeel van gelabelde woningen in de verkoop is in de loop van 2008 echter flink gedaald. Dit blijkt uit onderzoek van de Rotterdam School of Management en de Universiteit Maastricht onder ruim 100.000 woningtransacties.
  Lees meer >
 • Centrale energieprestatienorm in de maak

  Eind 2009 verwacht het Nederlandse Normalisatie Instituut tot één overkoepelende energieprestatienorm te komen voor zowel nieuwe als bestaande woning- en utiliteitsbouw. Een stap die nu al gezet wordt, is de uitbreiding van NEN 5128, maar daarmee is de normalisatie van het insallatiewerk in de bouw nog lang niet voltooid.
  Lees meer >
 • Daalderop helpt Ceres bij ontwikkeling nieuwe cv-ketel

  Ceres zal samen met Daalderop een nieuwe cv-ketel ontwikkelen met daarin een brandcel. Een brandstofcel maakt uit gas zowel warmte als elektriciteit. Dat gaat op chemische wijze, dus niet via een generator zoals bij de CombiVolt. Deze ketels zijn daardoor nog duurzamer, groener en zuiniger dan de gewone cv-ketel.
  Lees meer >