Toolbox

Sfeerbeeld

Nieuwe hybride warmtepomp HP-M 25 i

De nieuwe HP-M 25 i van Itho Daalderop is een warmtepomp met alleen een binnendeel. Hierdoor kunnen met minimale installatiekosten eenvoudig meerdere labelstappen worden gemaakt. De HP-M 25 i is leverbaar vanaf de zomer.

Belangrijkste kenmerken HP-M 25 i

  • Werkt met elk merk en type cv-ketel samen
  • Benut buitenlucht én ventilatielucht
  • Inclusief de slimme Spider Klimaatthermostaat
  • Geen F-gassen certificaat nodig
  • Geen buitendeel
 

Alleen een binnendeel

De HP-M 25 i is een warmtepomp met alleen een binnendeel. Naast dit voordeel zijn er voor de HP-M 25 i geen koeltechnische handeling nodig. De HP-M 25 i is hierdoor ideaal voor woningen waarbij een separaat buitendeel niet mogelijk of niet gewenst is. De gehele warmtepomp staat namelijk onder het zolderdak naast de cv-ketel.

Méér energie uit lucht

De HP-M 25 i gebruikt naast de buitenlucht ook de afgevoerde ventilatielucht (indien aanwezig) als energiebron. Deze combinatie levert een beduidend hoger rendement op dan alleen ventilatielucht. Daarnaast voelt dit ook nog eens veel comfortabeler, omdat er niet hoeft te worden 'over-geventileerd'. Met deze warmtepomp kan met een minimum aan installatiekosten fors op het gasverbruik worden bespaard.

Snelle installatie

De HP-M 25 i bestaat uit alleen een binnendeel. U heeft dus geen opstelplaats buiten nodig. Met de optioneel verkrijgbare dakdoorvoer is de HP-M 25 i ook nog eens heel snel te installeren. Doordat er geen F-gassen certificering nodig is om deze warmtepomp te installeren en er ook geen koelleidingen te hoeven worden getrokken van een buiten- naar een binnendeel is de HP-M 25 i binnen afzienbare tijd te installeren, waardoor de installatiekosten lager zijn. Met een subsidie van € 1.500,- is deze warmtepomp daarom snel terugverdiend.