• Woning gaat strijd aan met CO2

  Bij de uitstoot van CO2 of kooldioxide denken de meeste mensen waarschijnlijk aan grote fabrieken en lange files op de snelwegen.

  lees meer >
 • Opening Learning and Living Center

  CO2 besparen en installatietechniek zijn vandaag de dag bijna onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Diverse marktpartijen zien de kansen, máár Daalderop weet ook dat er nog veel vragen zijn over de kansen, de mogelijkheden, de kosten, de garanties en de subsidiemogelijkheden. Daalderop denkt graag met haar klanten mee en heeft daarom het Learning & Living Center opgezet.

  lees meer >
 • Daalderop en Itho starten samenwerking

  De Itho Group en Daalderop BV starten per november 2009 een veelbelovende samenwerking. Beide bedrijven zijn erin geslaagd de afgelopen jaren – en zelfs in 2009 – een flinke stijging in de omzet en het financiële resultaat te realiseren door innovaties en expansie. Om de komende jaren verder te kunnen groeien, hebben de bedrijven twee belangrijke beslissingen genomen. Ten eerste is gekozen voor een strategische samenwerking tussen de bedrijven op het gebied van productontwikkeling, inkoop en export. Ten tweede zullen beide bedrijven overstappen naar een nieuwe participatiepartner; Bencis Capital Partners. Itho en Daalderop blijven zelfstandige ondernemingen en zullen ieder hun eigen, sterke merk blijven uitbouwen.

  lees meer >
 • Twee Tielse bedrijven vinden elkaar in energiebesparing

  ,,Drie jaar geleden zijn we samen met Daalderop met dit pilotproject begonnen”, vertelt Klaas Pos, directeur Stichting Volkshuisvesting Tiel. ,,We wilden met de bouw van het appartementencomplex zo snel mogelijk aan de landelijke eisen op het gebied van de energiebesparing voldoen. Daarin hebben we Daalderop als partner gevonden.” ,,Drie jaar geleden waren we bezig met de ontwikkeling van de CombinAir”, zegt Hyacinth Kersten, technisch adviseur Daalderop. Beide Tielse bedrijven kwamen op het juiste moment met elkaar in contact. Stichting Volkhuisvesting had de vraag naar een energiezuinige oplossing voor verwarming en Daalderop was op dat moment juist bezig met de ontwikkeling van de energiezuinige CombinAir.

  lees meer >
 • Warmtepomp verhit gemoederen

  In september 2006 introduceerde Daalderop de CombinAir, een volledig in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde UHR-ketel. In vakkringen oogstte het hybride toestel meteen al veel lof. Eindgebruikers blijken minder eensgezind in hun oordeel. Er is gemor over het geluidsniveau en ook het rendement staat ter discussie. Voor ons reden om af te reizen naar Daalderop in Tiel en een reactie te vragen aan de directeur Marketing & Customer Care, Nicole ten Hoorn.

  lees meer >
 • Daalderop tekent samenwerkingsovereenkomst met Ceres Power Holdings plc

  Daalderop en Ceres Power kondigen aan een lange termijn samenwerking te zijn aangegaan voor het ontwikkelen en produceren van residentieel verwarmingsapparatuur in het kader van het “Combined Heat and Power” programma met British Gas. Ceres Power zal vanuit hun faciliteit in Horsham verantwoordelijk zijn voor de massaproductie van brandstofcellen en voor de assemblage van brandstofcelstapels. Daalderop zal verantwoordelijk zijn voor de assemblage van de verwarmingsapparatuur in Tiel, in lijn met Ceres Power’s complete CHP product ontwerp.

  lees meer >
 • Daalderop introduceert nieuwe HR cv-ketel: Comfort Classic

  Een nieuwe look en een nieuw display. Een afwijkende kleur, een trendy uitstraling. Het nieuwe display vertaalt de codes, die voorheen vermeld werden op het display, naar tekst. Hierdoor wordt het product gebruiksvriendelijker en verschaft het duidelijkheid naar zowel de installateur als de consument. Deze noviteiten zijn gecombineerd met de centrale consumentenbehoefte: warmte en water comfort zonder te veel te hoeven betalen.

  lees meer >
 • Groen energielabel gunstig voor huizenprijs

  Huizenkopers betalen gemiddeld 3,4% meer voor een woning met een groen energielabel (A, B of C) dan voor een woning met een rood label (D, E, F of G). Vooral bij appartementen kan de hoogte van een label verschil maken. Het marktaandeel van gelabelde woningen in de verkoop is in de loop van 2008 echter flink gedaald. Dit blijkt uit onderzoek van de Rotterdam School of Management en de Universiteit Maastricht onder ruim 100.000 woningtransacties.

  lees meer >
 • Centrale energieprestatienorm in de maak

  Eind 2009 verwacht het Nederlandse Normalisatie Instituut tot één overkoepelende energieprestatienorm te komen voor zowel nieuwe als bestaande woning- en utiliteitsbouw. Een stap die nu al gezet wordt, is de uitbreiding van NEN 5128, maar daarmee is de normalisatie van het insallatiewerk in de bouw nog lang niet voltooid.

  lees meer >
 • Daalderop helpt Ceres bij ontwikkeling nieuwe cv-ketel

  Ceres zal samen met Daalderop een nieuwe cv-ketel ontwikkelen met daarin een brandcel. Een brandstofcel maakt uit gas zowel warmte als elektriciteit. Dat gaat op chemische wijze, dus niet via een generator zoals bij de CombiVolt. Deze ketels zijn daardoor nog duurzamer, groener en zuiniger dan de gewone cv-ketel.

  lees meer >